båt ratt avlägsnande

båt ratt avlägsnande

Kanske du vill ta bort en gammal, bruten instrumentbrädan, eller kanske din ratt har lidit skada på lagring. Kanske är du installera ett elektroniskt rorkult eller bara vill ha en snyggare ratt. Alla dessa innebär att ta bort ratten från din båt. Du kan sluta med lite fett på händerna, men ta bort ratten från din båt behöver inte vara en traumatisk upplevelse

Avslöja Center

Innan du kan ta bort hjulet, måste du ta av luckan på mitten av hjulet. På din bil, detta omfattar hudar krockkudden och hornet mekanismen. På båten, täcker den muttern som håller ratten på den avsmalnande rattstången.

Precis som din bil, locket hålls på plats av skruvar på baksidan av hjulet. Du behöver en stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra-eller kanske fem-Phillips skruvar som du hittar på baksidan av hjulet. Dessa skruvar håller locket över centrum nav. När du har tagit bort skruvarna, lyft av locket på hjulnavet.

Med locket på, du kommer se en stor brons mutter i mitten av ratten. Denna mutter håller hjulet på axeln

Crack the Nut

Till skillnad från din bil, din båt inte har en låsning ratten, vilket innebär ratten kommer att vända när du försöker vrida muttern -. om du inte låser ratten på plats.

Du kanske frestas att vrida ratten till "hårda vänster" tills hjulet stannar svarvning. Gör inte det. På en båt, stannar hjulet vrida eftersom rodret träffar rodret stannar, ratten innehas av rodret kablar. Om du tvingar hjulet för att slå längre, kommer du att skada rodret kablar. Istället, hitta en bit metallrör ca 5 meter lång och 1 tum i diameter och halka röret mellan ekrarna i hjulet från vänster sida. Lämna de flesta av röret sticker ut från den vänstra sidan av hjulet. Vrid ratten åt vänster tills den vänstra änden av röret rumpor mot däcket och du kan inte vrida ratten åt vänster längre in. Detta "låser" hjulet på plats så att du kan använda en rörtång eller en stor skiftnyckel för att ta bort muttern.

När du tar bort muttern, kan du ska kunna lyfta, ryck eller idiot hjulet av axeln. Mer troligt, hittar du hjulet fast på grund av korrosion. Du kanske tycker om att slå på baksidan av hjulet med en hammare deadblow tills hjulet flyger bort av koniska axeln, men denna strategi har tre allvarliga nackdelar: du kan skada hjulet, kan du böja koniska axeln eller du kan förlora spline-den lilla bit av just bearbetad metall som passar i just maskinbearbetade spåret på axeln-som låser hjulet till rattstången. Undvika detta genom att använda en avdragare ratt.

Använda rätt verktyg

En ratt avdragare utnyttjar kraften i skruven (en av de sex "enkla maskiner") för att underlätta ratten från sin axel.

Skruva loss skruven stöttning i mitten av ratten avdragaren så långt du kan utan att ta bort den från avdragare. Centrera armar avdragare över navet i ratten. Skjut skruvarna som följer med avdragare genom öppningarna i armarna, sedan genom hålen på navet i ratten. Varje ratt har dessa hål i nav, bara för detta ändamål.

Sätt brickor och muttrar (som också följde med avdragare) på bultarna. Dra åt muttrarna tills de är tät. Använd din nyckel för att stänga av stöttning medurs. Först skärper detta stöttning skruv mot toppen av den avsmalnande rattstången. När du fortsätter att dra åt skruven stöttning med din nyckel, börjar avdragare för att dra i ratten bort från axeln. Vrid skruven stöttning två eller tre varv för att bryta korrosion grepp om ratten och utsätter tre stora (vanligen 1 /2 eller 5 /8 tum) bultar.

Använd en hylsnyckel för att ta bort dessa skruvar, men var beredd: hjulet och hjulet avdragare kommer att försöka falla i ditt knä, tillsammans med spline, vilket sannolikt kommer att öppnas av axeln. Häng på att spline om du planerar att sätta en ny ratt på plats.

När du har tagit bort hjulet, fett axeln och spline med axel fett och tryck spline i sitt spår på axeln.


Relaterade artiklar


hur man kan fånga bas på bästa sätt lilly
bågskytte tips för rådjur står
diy Vagn för kajak
hur man får paintball sponsorer
hur man gör en nollie hardflip och en trappa som
hur man ska gå ned på inlines
hur man byter stångledare
hur man anpassade måla din Airsoft Sniper Rifle
hemlagad vattentät båt täcka
hur man får pappa att rida barbacka på en häst