hur man bogsera en kajak

hur man bogsera en kajak

Havskajakpaddling sätter dig i situationer där hjälp kan vara en lång väg bort. Om en nödsituation inträffar och att någon behöver snabb akutvård eller bara måste räddas från en farlig situation, ofta det enda sättet att rädda honom är genom en fiberkabel. Under en bogsera, fäster räddaren en linje till den kämpande paddlare båt och drev honom ut ur dålig situation. Detta är en viktig färdighet för alla paddlare satsningar från säkerheten i ett lätt att få tillgång stranden eller i områden bort från snabba larmtjänster.

Du behöver:
Kayak
. Bogserlinan.


1.
Reda på om paddlaren behöver en fiberkabel. Om han ser ut som han kämpar i villkoren, det finns en god chans att han kan behöva hjälp. Även om en kämpande paddlaren vägrar en bogserlina, bo nära honom att se till att han inte kommer in ytterligare problem.
2.
Klipp bogserlinan fören deckline av kämpande paddlaren s kajak . Klipp din Karbinhake gate upp och att bara en sida av deckline. En grind upp karbinhake hjälper till att förhindra oavsiktlig unclipping orsakas av karbinhake rörelse. Genom klippning till bara en sida av deckline förblir karbinhaken bifogade även om ett däck passande slag.
3.
Betala ut tillräckligt linje att nå från vågtopp till vågtopp i vågigt hav . I grövre sjö, betalar ut mer lina, som orsakar mer bogsering motstånd, håller din båt och towee s tillräckligt långt bort för att undvika kollisioner. På lugn sjö, använda en kortare bogsera att minska motståndet.
4.
Spänn av paddlingen snabbt bort från towee. Även om ditt bogsering system innehåller stötdämpande elastiska, minskar en stram bogsera onödig och energi påfrestande skärande.
5.
Paddla effektivt genom att fokusera på rätt framåt stroke torso rotation. Producera hastighet framåt med hjälp av din kärna höfter, mage och rygg muskler för att driva ditt stroke. Bara med hjälp av armarna kommer trötta ut er snabbt.
6.
Övervaka towee. Se honom för ytterligare lidande. Om han visar tecken på instabilitet, överväga att lägga flottörsidan till hans paddla blad, eller överväga att ha en annan paddlare flotte upp med honom för att ge stabilitet för släptåg.
7.
Skicka annan paddlare till stranden innan landning. . De andra paddlaren blir ansvarig för att leda towee s kajak i samband med landningen

tips och varningar


 • Det finns tre grundläggande typer av bogserlinan: midja monterad, flytväst monterade, monterade båt. Midja monterade linjer håller Dragkraften låg och är lätt att handla till ett annat paddlaren. Vest-monterad linjer är alltid med dig när du sätter på din väst. Båt-monterad linjer hålla stress bogsering bort av kroppen.
 • Öva släppa bogserlinan, så när det oväntade händer, kan du snabbt släppa blånor och svara.
 • Bogsering är en avancerad teknik kajakpaddling. Begära ordentlig instruktion från en kvalificerad havskajak instruktör innan du försöker dra på egen hand
 • Bogsering innebära en risk att fastna --- har en kniv vid redo att skära dig själv eller towee reda på om det inträffar.


 • Relaterade artiklar


  hemlagad bete hink
  hur man gör en billig lätt tält
  hur gör mål i bowling
  korrekt användning av hjort doft
  hur man kan stoppa rost med skridskoskenan olja
  åka inlines gå ner i vikt
  hur man gör med ett gammalt biljardbord
  hur man bevarar promelas med salt
  hur man kan stärka en skog akterspegel med glasfiber
  hur man sätter en krok på en gummi mask