hur man kan kasta med en Spey spö

hur man kan kasta med en Spey spö

Spey gjutning, en form av gjutning som inte har någon retroaktiva, är ett kast teknik som har sitt ursprung i Skottland. På ett sätt är Spey kastar en rulle rösterna som innebär linje ompositionering. Spey gjutningen kan göras effektivt från vardera sidan av älven och fungerar lika bra för högerhänta och vänsterhänta sportfiskare. Längden på stavar genererar makt att kasta långa avstånd och stöd flyga kontroll som svänger över nuvarande

Du behöver:.
5-10 stav vikt Spey
. Fluglina att matcha.

Gjuta en Spey Rod


1.
första rösterna för att lära sig är "Snap T", som kan göras med floden som flyter i båda riktningar. Med din fluglina utfällt nedströms från där du är gjutning och ditt spö spetsen pekade nedströms också, höja stången över din kropp till en två klockan och knäpp spetsen mot vattnet. Detta i sin tur kommer ditt flyga till mark inom tio meter uppströms dig. Härifrån kastade sopa staven från höger till vänster, vilket skapar en pekade D-formad slinga bakom och till höger om du (som är i huvudsak din retroaktiva), och ut till där du vill att dina flyga till gå. Se till att du fyller i rollistan med ditt spö spetsen pekar upp mot en 10 klockan snarare än ner mot vattnet.
2.
Nästa rösterna för att lära sig, Circle Spey , fiskas från en "flod rätt" position, eller där floden rinner om från vänster till höger. Med din fluga och linje helt utsträckt nedströms, höja din stav tips för att lyfta vissa, men inte alla, din linje av vattnet. Därefter snabbt sopa ditt spö i en motsols rörelse från 12-tiden och fortsätter till 3-tiden. Detta gör att flyga för att lyfta ur vattnet och mark inom tio meter nedströms på var du står. När du når de tre positionen klockan, kommer din linje form som pekade "D" loop, och härifrån kan du göra din kasta över floden.
3.
Tredje rösterna att lära sig när man en första lära sig att Spey Cast är Double Spey. Återigen pekade från en flod rätt position och med ditt spö spets nedströms mot din utsträckta fluglina, flytta ditt spö spets i en komplett 180-graders båge från höger till vänster. Det finns inget speciellt med denna rörelse: Använd din nedre handen som bladfästet, eller pivot punkten, medan din top hand i princip floppar staven över till vänster sida. Denna rörelse kommer ditt flyga till mark inom tio till femton meter nedströms där du står. Nästa, sopa stången över din kropp från vänster till höger, med din undre handen som medelpunkten, för att skapa D slingan bakom och till höger om dig och med din stav som pekar på en tre klockan. När D loop når sin kulmen, kastade över floden avslutande hög med ditt spö spets för att uppnå maximal längd.

tips och varningar


 • Kom ihåg att bilda ett spetsigt "D" loop som din retroaktiva. Ju mer din loop är spetsiga, desto mer linjehastigheten du skapa och ju längre flugan kommer att gå. Också, för att kasta på alla, måste flugan vara i vattnet. Detta skapar en fästpunkt för din linje så att du kan bibehålla spänsten och kontrollera hela din rösterna. Efter år av fiske Spey, har jag funnit att det enklaste sättet att se till att din nedre handen fungerar som en led och din övertaget drag stången är att spännet din lägre hand arm i din vada bälte för att hålla din armbåge från att stiga upp och stör din rösterna.


 • Relaterade artiklar


  hur man avsluta snöskor
  Hur propan facklor arbete?
  information om inomhus paintball arenor
  hur man spola utombordare
  Hur man knyter ett lod till en lina
  Standley sjö båt förordningar
  Hur man använder en Lansky slipsystem
  hur man bygger en kanot stabilisator
  hur för att tipsa en guide för en hjort jakt
  hemlagad drift strumpa