hur man portage kajak

hur man portage kajak

Eftersom en kajak saknar särskild design att hjälpa till med kanoten, bära en långt avstånd kan vara svårt. Vanligtvis lyfter paddlare upp kajaken och vilar sittbrunnen är karmen, eller höjas läpp som hindrar vatten från stänk i, på hans axel. Hans arm glider in i cockpit och hela vikten på kajaken sitter skeva på ena axeln. Även bra för korta landtransporter, understryker detta solo bära bara ena sidan av kroppen och kan orsaka ryggskador. Använda en portage ok tillåter en paddlare att fördela vikten på kajaken över båda axlarna, denna teknik gör längre lyft lättare och minskar belastningen på kroppen.
1.
Lasta kajaken och lägga alla redskap till en lätt, kompakt ryggsäck. Leta efter en ryggsäck som kollapsar till storleken av en liter vatten flaska, vilket kommer att passa in i luckor i din kajak.
2.
Clamp en flyttbar kajak portage ok i kajakens sittbrunn. Försök att säkra den så att kajaken balanserar något aktern-tung. På en sträng-tung kajak, lyfter fören upp ur vägen, vilket ger dig en bild av portage leden.
3.
Ta oket och lyft av kajaken på låren. För att undvika ryggskador, böj från knäna och inte från höften.
4.
Använd dina knän och fart från låret hissen, rulla kajaken på dina axlar. En av okets två kuddar ska landa på varje axel.
5.
Tag i främre delen av kajakens sittbrunn med händerna. Dina händer styr lutningen på kajaken, och de stabilisera båten på din axel.
6.
Portage kajaken. Kom tillbaka för din ryggsäck full av redskap.

Tips och varningar


 • För en kort portage med två personer, göra två resor. Bär en kajak över dragstället på varje resa, med en person som innehar fören stjälken och andra anläggningar aktern stammen.
 • för lättare laster, överväga att ryggsäcken och kajak över dragstället samtidigt.


 • Relaterade artiklar


  hur du lagrar fiskespön
  hur man gör skoskydd för cykling
  information om lobstering & tonfisk
  hur man rengör mögel & mögel från en båt täcka
  hur outfit kajak
  anka banding information
  hur du ställer in en badminton netto
  hur man demonterar en Smith & Wesson Sigma pistol
  hur man läser sjökort
  hur man lär barnen att Rollerblade