båtliv föreskrifter i Illinois

båtliv föreskrifter i Illinois

Liksom de flesta stater, har Illinois sina egna regler när det gäller båt licensiering och drift. Illinois är också en av de stater att intensifiera och efterfrågan säkrare båtliv miljöer för alla genom att göra licensiering obligatoriska. Andra lagar finns som gäller för alla stater. Den USA: s kustbevakning får när som helst ombord båten medan de är på vattnet och kontrollera att vara säker på att du uppfyller alla statliga och federala lagar båtliv

Registrering

Vilken båt som används i Illinois i mer än 60 dagar måste ha en aktuell Illinois registreringsnummer och klistermärke. Båtägare kan ansöka om det ursprungliga antalet och klistermärke per post genom Institutionen för naturresurser, organet som styr båtlivet i staten. Registreringsnummer, en kombination av bokstäver och siffror, som utfärdats vid den första registreringen är bra för livet på båten. Registrering klistermärken är bra för en period av tre år. Förnyelse är möjligt via Internet gör det mycket lätt att få nya dekaler.

Licensiering

All båtar och släpvagnar i Illinois måste ha en aktuell titel. Vissa stater inte utfärdar titlar för släpvagnar, eller kan ha divisioner där vissa släpvagnar inte titeln. Om du köper en båt från av staten, se till att rätt papper med sig. Var beredd på att förklara titel regler för staten du köpte båten i till Illinois DMV (Department of Motor Vehicles) där du får en registrering för din trailer. DMV registrerar inte båtar i Illinois. Skicka din båt titel för registrering till det DNR (Department of Natural Resources).

Dokumentation

Du måste bära din registreringsinformation på båten hela tiden som bevis på ägande och registrering. Dessutom måste du visa registreringsnummer på varje sida av bågen tillsammans med registrering klistermärke i slutet av siffrorna. Du kommer att ha för att köpa registreringsnummer själv. De måste vara minst tre inches tall och tryckbokstäver i en kontrasterande färg på skrovet så de är lätta att se.

Skatter

Om du inte köper din båt från en återförsäljare, ska du betala gällande moms vid tidpunkten för registreringen. Skicka ett köpebrev som anger köpeskillingen tillsammans med ett väl omsättningsskatt form. Du kan ringa DNR om ett exemplar av rätt omsättningsskatt form för båtar, som mest lokala byråer inte utför denna speciella form även om de bedriver annan omsättningsskatt former.

Säkerhet

Alla båtägare i Illinois måste passera en godkänd båtsäkerhet kurs. När du godkänt på kursen kommer du att få ett kort som du behöver bära med dig varje gång du är vid rodret för en motorbåt med mer än 25 hästkrafter. Två Illinois-godkända kurser finns i länkarna nedan.


Relaterade artiklar


båtliv föreskrifter i Illinois
Florida State fiskelicenser
hur man använder en äldre omlastning manual
Maryland jaktsäsongerna
hur reparera nylon på en Airhead bild båt tub
diy läger spis