hur man använder älg lokalisering samtal

hur man använder älg lokalisering samtal

Elk är sådana av de mest högljudda av alla däggdjur och använder älg lokalisera samtal kan vara oerhört effektivt. Det finns flera typer av älg samtal tillgänglig som kommer att återge alla ljud som tjurar, kor och kalvar göra. Membran samtal är det mest realistiska klingande och mest mångsidiga som med praktiken kan producera alla ljud i både manliga och kvinnliga älg ordförråd

Du behöver:. .
Enkelt rörblad membran samtal
Älg ringa ljud-eller videoinspelning (tillval).

arbetsordningen


1.
Placera membranet samtalet i gommen med den böjda sidan mot halsen. Sätt lätt tryck mot baksidan av membranet med tungan medan du andas ut. Mängden tryck du lägger på samtalet med tungan, och den kraft med vilken du andas ut, kommer att avgöra tonhöjden på ljudet.
2.
Öva producerar hanens hornet genom att starta med lätt tunga tryck mot membranet och en långsam stadigt andas ut. Gradvis öka både tryck av din tunga och kraft din utandning tills du känner dig köra andfådd. Minska trycket och utandning tills ljudet stannar. Du vet när du har gjort det på rätt sätt eftersom det kommer att låta som en mycket djup och hesa skrik som stiger kraftigt och faller av försiktigt.
3.
Öva producerar en ko samtal genom att börja med tunga tunga tryck mot membranet och utandning med en mjuk sammanfattning explosion av luft samtidigt minska trycket. När den görs rätt kommer det låter lite som en katt mjau utan "M. "
4.
Öva med membranet samtalet förrän du enkelt kan göra både ljudet av en tjur utstående och en ko ringer.
5.
reda på om det är häckningssäsongen innan du börja ringa. Älgtjur i allmänhet inte svara på en hornet förutom under brunsten. Om du har frågor om timing kan du kontakta din lokala djurlivet byrå.
6.
Klättra till toppen av en kulle eller takåsen. Om du är på allmän mark, ju längre du kommer bort från vägarna, desto bättre.
7.
Göra en mycket mjuk ko ljud som du kan spook djur som finns i närheten om du börja med ett högt posthorn. Om det är parningssäsong och du inte får ett svar med kon samtalet börjar bugling. Vänta minst 30 sekunder sedan hornet igen. Om du inte får ett svar flytta till en annan plats och upprepa processen.

Tips och varningar


 • Även älg kan svara på ett samtal när som helst av dag, de är de mest högljudda i gryningen när de är som mest aktiva.
 • Du kommer att ha mest framgång till att få tjurar att svara på en hornet om du inte försöker låta som den största och tuffaste tjur i skogen. Bugling mjukare kommer att ge intryck av att du är en mindre tjur och kommer att låta mindre skrämmande.
 • Andra jägare kan luras att tro du är en älg. Var försiktig när du ringer.


 • Relaterade artiklar


  camping i Sundance Wyoming
  dyka klubbar nära Richmond, Indiana
  hur man använder älg lokalisering samtal
  Hur man monterar en VHF-radio i en ponton båt
  hur läger med gas matlagning
  South Dakota wallleye fiske