Hur man monterar en VHF-radio i en ponton båt

Hur man monterar en VHF-radio i en ponton båt

Att sätta en VHF-radio ombord din ponton båt är en uppgift åstadkommit med mindre än en dags arbete. Med en VHF-radio ombord din ponton båt ger dig möjlighet att prata med andra båtar, marinor samtal, få lokala förhållanden eller restaurang information-eller kalla på hjälp om saker och ting gå oss ur händerna. VHF-radio på din ponton båt kan också ge dig NOAA sjö rådgivning och annan navigering information och i allmänhet, höja säkerheten och enjoyability av din båt expedition

Du behöver:.
Drill.
1/2-inch lite.
1/8-tums lite.
Skruvmejsel.
Plast buntband.
Plast wire köra.
Marine silikon täta.


1.
Borra två hål 1/2-tums i instrumentpanelen nära den plats du planerar att montera din VHF-radio. Dessa hål kommer att ligga till slussar för antennen bly som kommer att ansluta till din VHF och nätsladden till radion.
2.
Sätt ett 1/8-tums lite i din borra, skruva åt chucken och ställa in radion monteringsfästet nära hål du borrat för kraft-och antenn leder, så fästet är mellan dig och hål. Borra hål i instrumentbrädan genom monteringshålen i radion fäste. Ställ borren åt sidan och använd en skruvmejsel för att skruva i skruvar, som levereras med radion genom fästet och in i instrumentbrädan i pontonen båt.
3.
Montera VHF antenn på den högsta delen av din båt som du kan, med hjälp av fästet som levereras med antennen. Antenn monteringsfästen varierar mycket i deras konstruktion och fastsättning, så följ instruktionerna som medföljer antennen. Antennen bly är en koaxialkabel, liknande dem som används för kabel-TV, och skruvar i botten av antennen på samma sätt.
4.
Kör antennen leda till instrumentpanelen, säkra den på plats med plasten buntband som det kommer från overhead ner till däck. Håll det från att bli en snubbelrisk eftersom den körs över däcket genom att bifoga den i en plast tråd springa-som sedan fästs i däcket -. Där den korsar din ponton båtens däck för att ange båtens kontroll konsol

5.
Ställ VHF mottagaren på plats i sitt fäste och fäst den med skruven /rattarna lämnats. Anslut den röda strömkabeln till makten bussen under instrumentpanelen eller inuti din konsol genom att skruva loss en av skruvarna på bussen, emballering kabeln runt skruven, och åter dra åt skruven. Fäst den svarta jordkabeln till båtens utrett på samma sätt. Stryk marint silikon täta till alla hål du borrat i instrumentpanelen.


Relaterade artiklar


South Dakota wallleye fiske
hur läger med gas matlagning
hur man använder älg lokalisering samtal
Hur man monterar en VHF-radio i en ponton båt
dyka klubbar nära Richmond, Indiana
camping i Sundance Wyoming