lagar för jakt rådjur

lagar för jakt rådjur

Deer är bland de mest populära stora spelet djur i världen för jakt. De lagar och regler som fastställts av lokala och statliga organisationer bidrar tryckreglering jakt, reglera jaktmetoder, hantera trofé kvalitet och kontrollera den totala rådjur befolkningen. De restriktioner kan komma att ändras årligen på grundval av skörden rapporter från föregående år och det nuvarande arbetet bevarande.

Licenser

Varje stat är ansvarig för försäljning av sådana licenser, tillstånd, taggar eller stämplar som krävs för jakt rådjur. Nebraska, till exempel, kräver en hjort tillstånd för en viss förvaltning enhet tillsammans med en aktuell livsmiljö stämpel. Iowa, kräver dock att du köper en årlig jaktkort tillsammans med rådjur licensen. Licenserna kan normalt köpas online, via telefon eller genom att lämna en skriftlig ansökan på papper. Som en allmän regel, utomlands bosatta licenser är billigare än inhemska licenser. Alla licenser och frimärken skall utföras på din person medan jakt.

Seasons

För att styra när jägare kan skörda rådjur, sätter varje stat rådjur jaktsäsongen. De flesta medlemsstater kommer att erbjuda flera säsonger, beroende på den rättsliga vapen, från augusti till januari. Tidiga säsonger är normalt bågskytte-bara säsonger, medan den sena årstiden tillåter skjutvapen. Colorado bågskytte rådjur säsong öppnar den sista lördagen i augusti med gevär säsonger som äger rum i oktober och november. Iowa har flera särskilda säsonger, bland annat en ung säsong och funktionshindrade jägare säsongen från 18 september-3 oktober.

Harvest Rapportering

Hantera rådjur populationer kan vara svårt för varje stat, men en obligatorisk skörd rapporteringssystem tillåter staterna att spåra hur många rådjur har skördats i olika områden. Nebraska erbjuder ett gratisnummer "telecheck" system som är tillgänglig 24 timmar om dygnet. När du ringer in kommer du skriver information jaga resultat som ditt tillstånd nummer, datum för skörden, enhetskod, arter och kön djur. Colorado, kräver dock att du bifogar ett kadaver tag på djuret efter skottet, men erbjuder en valfri skörd undersökning.

Bag Gränser

Bag gränser införs för att kontrollera det totala antalet rådjur som kan skördas varje säsong. Väska gränser börjar med taggen kvoter som i olika enheter viltvården. Till exempel, om en specifik län kommer att tillåta 100 rådjur tillstånd är länets anses "utsålda" efter 100 tillstånden säljs. De flesta stater kommer att reglera antalet dollar skott varje säsong. Nebraska gränser varje jägare till två dollar medan Colorado gränser buck taggar till en per jägare.


Relaterade artiklar


säsongscamping tips
hur synen på ett kikarsikte med laser boresight
lagar för jakt rådjur
vilda vaktlar jakt i Texas
fånga stor fisk med banjo elritsa