laxfiske verktyg

laxfiske verktyg

Laxfiske är utmanande, varierande och beroende av många delar av utrustning. Det finns många arter av lax och de lever i sötvatten och saltvatten, i havet och floderna. Lax migrera till både Stilla havet och Atlanten och fiskas över hela världen. En av nycklarna till hooking en stor en är att ha rätt verktyg.

Angeldon

Rods, vikter, svivlar och laxfiske linje göra en förteckning över tackla behov. Detta förblir sant för både fiske i havet eller sötvatten, samt för gjutning och trolling. Vad gäller din lina, måste den vara av god fläta sort. Trolling i klart vatten kräver ofta tydliga, monofilamentgarn eller fluorkarbonbaserade linje. När du är saltvatten fiske, är en viss typ av tackla krävs. Du behöver krokar och vikt att få din linje till önskad nivå men som också kommer inte att plocka upp tång när man går ner. Dessutom måste de frätande effekt av salt tas i med alla redskap beslut. Fiskespön och rullar måste göras av noncorrosive material som aluminium, rostfritt stål, grafit eller trä.

Sötvatten Gear

Sötvatten laxfiske ofta kräver användning av levande agn såsom rom. Nederst studsande är ett bete teknik som ofta används i sötvatten och syntetiska maskar och ull används ofta av sportfiskare. Flugor används för regnbågslax och Coho lax utan beror på säsong och den lokala livsmiljön.

Lax Rods

En lång stång med bra styrka är absolut nödvändigt att laxfiske. En som kan hantera mycket vikt kommer att vara särskilt användbart om du fiskar i Stilla havet, där laxen har i allmänhet en högre vikt. En vikt betyg på 50 pounds eller mer är en säker vägledning för en stav.

Rullar

Rekommenderade hjulen är oftast spinning eller Baitcasting hjulen. De bör ha en smidig dra system som kommer att hålla avhaspling enkelt och problemfritt. Spänningen i raden som ett resultat av dra av fisk skall vara smidig. Spänningen får inte överföra skärande känsla att ditt grepp på rulle.

Line

En tjock linje för styrka är ett säkert kort vid fiske efter stark, tung lax. Fluorkarboner linjen är mycket starkare än nylon monofilament på grund av sin komplexa struktur och är särskilt populär för laxfiske. Super linjer är också ett alternativ att överväga. Super är uppbyggda av en kombination av material och sker genom fläta trådarna i material genom termisk fusion. De har mycket lite stretch-cirka 5 procent-jämfört med monofilament linje, som uppskattas till cirka 20 procent. Brist på stretch gynnar laxfiskare.


Relaterade artiklar


exotiska jakt i Texas
hur du ansluter ett slutsteg i en båt
laxfiske verktyg
hur de ska jaga rådjur av månens faser
South Texas gås jakt