den bästa lunar jakt tiderna Alabama

den bästa lunar jakt tiderna Alabama

Den Solunar Theory först antagna av John Alden Night 1926 när han sammanställt en lista över 33 faktorer som påverkar beteendet hos fisk. Den Solunar Period är den tid då solen och månen har den minsta tiden mellan stigande och fastställande av varandra. Han fann snart att dessa tabeller kan användas för att förutsäga inte bara det bästa fisket gånger, men jakt gånger också. Han publicerade sin Solunar Teori 10 år senare 1936. När du tittar på tabeller, måste man ta hänsyn till geografiska läge i Alabama i södra Eastern Time zon U. S. , och det faktum att cyklerna är aldrig samma sak för en viss dag eller månad.

Peak dagar

Solen och månen är de två mest dominerande astrala krafter nära jorden. Med detta sagt, ju närmare de två är till jorden vid varje given tidpunkt kommer att skapa starkt inflytande, vilket resulterar i både stora jakt och fiske graden av framgång. De fiskar och andra djur är mer aktiva under denna period än vid någon annan tidpunkt, vilket betyder att de kommer att vara ute födosök längre, och resa längre än normalt. På dagen för full eller nymåne i Alabama, kan du förvänta dig en lyckad jakt.

Peak månader

cykler för Solunar tabeller kan inte vara exakt samma för varje dag, månad eller år. Detta beror på den ständiga rörelse av jorden, solen och månen. Men vissa månader tenderar att ha högre än genomsnittet inflytande och framgång trots inkonsekvensen i cykler. Juni har betraktats som en av de bästa månaderna att jaga på de dagar för Full och New Moon, eftersom lite tid passerar mellan stigande av månen och inställning av solen under denna månad. Däremot kan ingen av de större spelet i Alabama att jagas lagligt i juni.

Väderförhållandena

väderförhållandena kommer att antingen öka eller minska effekten av Solunar perioden. Om du har årstidernas växlingar med påtagliga förändringar i väder-till exempel en kallfront föra svalare väder i början av hösten-motsvarande med en ny eller fullmåne, kommer din jakt möjligheter vara mycket framgångsrik. Om du har en debut av ogynnsamma väderförhållanden såsom en storm eller en ovanlig värmebölja, är dina chanser kraftigt.


Relaterade artiklar


jeep spår i Colorado canyons
anpassa båten trimplanen
hur du anpassar en BMX cykel online
hur man tränar för off road körning
utombordsmotor diagnosverktyg
hur man torkar båtinredning
Yellowstone ATV spår
vatten rafting i West Virginia
den bästa lunar jakt tiderna Alabama
Tarpon fisket i Belize