hur man bär en karate gi

hur man bär en karate gi

En GI är en integrerad del av bruket av karate , det betyder att bäraren är beredd mentalt för träning och kommer att följa reglerna i dojon han tränar i. Karate GIS , liksom GIS av andra kampsporter stilar , bestå av en par dragsko byxor , en sjal runt skjorta och ett bälte till alla tillverkade av slitstarkt material tåla påfrestningarna av utbildning . Iklädd en karate GI är en spännande del av början utbildning , och för dem som har utbildning för år , blir det GI som en andra hud .

Du behöver :
Gi
. Linnen /T-shirt ( frivilligt ) .


1 .
Sätt på byxorna av GI --- underkläder skall alltid bäras under gi byxor . Dra dragsko till en behaglig täthet runt midjan och knyt tätt --- den karate bältet är inte utformad för att hålla upp byxorna , så du måste knyta dragsko ordentligt . Gör ett par sparkar och flytta höfterna från sida till sida för att kontrollera att byxorna är bekvämt säkra .
2 .
Don ett linne eller T-shirt för damer . Män är oftast inte tillåtet att bära något under GI toppen . Sätt dina armar genom ärmarna och justera så att skjortan sitter bekvämt på dina axlar .
3 .
Vik rätt flik av skjortan över framsidan av kroppen . Knyt sida strängar av rätten fliken till strängar på insidan av vänster söm av GI toppen . Vik den vänstra fliken över toppen , och slips sidan band av den vänstra fliken åt sidan banden på den yttre högra sömmen .
4 .
Wrap och slips ditt bälte över toppen av GI skjorta . Varje karate skola har oftast ett specifikt sätt att knyta bältet , men generellt remmen är dubbel-virad runt midjan sedan bunden till en fyrkant knut med svansar vinklade nedåt och utåt från knut . Din sensei eller instruktör kommer att lära dig hur din karate skola band knuten specifikt .

tips och varningar


 • aldrig vika armar eller ben av din GI . Veck kan vara farlig för dig själv och andra träningspartners som fingrar och tår fastna . Du bör alltid köpa lämplig storlek GI för din kropp , och har byxben justerat professionellt om de är för långa .


 • Relaterade artiklar


  Vilka är de uppgifter som en karate instruktör ?
  hur man tränar i Muay Thai kick boxning
  hur man lär sig samuraj svärd slåss
  Ninjutsu fundamenta och tekniker
  hur man undkommer en giljotin choke
  lista över brasilianska kampsporter
  Tonfa instruktioner
  hur man tränar med Nunchuk
  tai chi och ångestattacker
  hur man besegra den skeva väggen på ninja krigare