yogapositioner & deras detaljerade historia

yogapositioner & deras detaljerade historia

Ursprunget till yoga tillbaka mer än 5000 år. Systemet utvecklades ur en längtan efter hälsa, livslängd och ökad självförståelse. Yoga är ett sanskrit ord som betyder "att ok tillsammans" och dess mål är att gå samman kropp och själ genom ett system av psykiska och fysiska övningar.

Yoga Sutra

Patanjali tog mystiska praxis och gammal tradition av yoga och gjorde det till ett beställt system av filosofi. Medan Patanjali skrev Yoga Sutras, som anses vara grunden för klassisk yoga, är han inte skaparen av yoga läran. I själva verket är inte mycket känt om honom och det finns fortfarande en tvist om huruvida han bodde i den 5: e-talet f. Kr. eller århundraden senare. Endast fyra verser i Yoga Sutras fokusera direkt på den fysiska yogaställningar (asanas). De tre viktigaste inslagen i yoga systemet är andning, motion och meditation.

Syfte Asana

Den yoga positioner eller asanas bildar utövandet aspekten av yoga. Yogaövningar utformades specifikt för att öka prestandan av kroppens glandulär system. Det finns hundratals yogapositioner eller asanas och varje pose sätter press på en annan del av körtelsystemet. Den yoga ställningar skapades för att ingjuta både fysisk och mental avslappning.

Warrior Pose

Historiskt är namnen på många yogaställningar som härrör från namnen på hjältarna i indisk mytologi.Enligt Yoga Journal finns det tre former av Warrior Pose (Virabhadrasana) och de är uppkallad efter den store krigaren Virabhadra. Virabhadra, bildades från slussarna i guden Shiva som slet ut dem medan sorg död Sati, hans hustru. Virabhadra var då skickas för att straffa dem som hade dödat Sati. I Warrior Pose yogin antar formen av krigare och kräver styrka och vilja krigare att bibehålla ställningen.

Front-to-back Split

Den svåra innebär Hanumanasana, även kallad front- to-back split, utförs sittande på golvet. Posen är uppkallad efter Hanuman, gud apan. Hanuman gick på jakt efter de kidnappade hustru till kung Rama och när de konfronteras med utmaningen av en ocean, hoppade han över den att fortsätta sitt sökande efter henne. Det innebär inte bara härmar språng som Hanuman gjorts, men även påminner yogin att uthärda den utmaning detta innebär platser på hamstrings. I förlängningen i livet, som i ställningen måste yogi höja sig över de omständigheter som begränsar honom.

Side Plank

Vasisthasana, även känd som vanligt Side Plank, är en svår arm balans där Yogi balanserar med kanten av en fot och en hand på marken, medan det andra benet vilar på toppen av jordad benet och den fria armen lyfts mot himlen. Detta medför är uppkallad efter prästen Vasistha, som var son av guden Brahma. När han kämpade mot sin motståndare, Vishvamitra över den magiska ko, visade Nandini han tolerans och lugn trots att många av hans barn dödades under slaget. De egenskaper visades av Vasistha är de samma som yogin måste hålla ställningen som kräver styrka och uthållighet.


Relaterade artiklar


hur man lär sig grunderna i yoga
hur man hittar lätt yogaövningar
hur man blandar yoga med en Aikido
hur man ska utföra plogen i yoga
yogapositioner & deras detaljerade historia
hur man skapar en praxis hem yoga på billiga
hur alternativa näsandning i yoga
hur man ska utföra böjen bakåt i yoga
hur recyle & re-ändamål yogamattor
ramdev yogaövningar