hur man lär sig grunderna i yoga

hur man lär sig grunderna i yoga

Yoga dök först upp mer än 3. 000 år sedan i vad vi nu kallar Indien. Ordet "yoga" kommer från sanskrit ordet "yuj," som betyder "att binda, bli medlem, bifoga och ok. " "Yuj" betyder också "EU, för att direkt och koncentrera sin uppmärksamhet på, att använda och tillämpa. " Med andra ord är yoga koncentrerar omkring på din kropp och själ att binda sig själv till Gud. Det handlar om att disciplinera dig att balansera din hjärna, själ och känslor, så att du kan ansluta med din individuella ande (din "jivatma"), som i sin tur en del av Högsta Universella Anden ("Paramatma," A. k. a. Gud)

 


 

 

Fundamentals

Yoga handlar om att fokusera din energi i konstruktiva kanaler. Och namnet på en person som följer läror yoga är känd som en "yogi". Det finns faktiskt flera olika typer av yoga.

Karma yoga inriktat på att ge av sig själv utan att förvänta sig någon belöning

Jnana yoga är en filosofisk metod för att avslöja illusioner av världen .

Bhakti yoga fokuserar på att kanalisera känslomässig energi i ens andliga praktik.

Rhaja yoga fokuserar på koncentration och mind control. Det är inom rhaja yoga som vi finner Hatha yoga, den fysiska metoder, som de flesta praktiken som en form av motion. Eftersom det finns många stilar av dans, så finns det många former av Hatha yoga. Nuvarande populära stilar inkluderar (men är inte begränsade till):

-Gentle yoga, som ibland även kallas av generiska namnet "Hatha Yoga. " Denna användning av "hatha" är diskutabelt. Vissa tror termen endast bör användas för att hänvisa till den allmänna idé för alla fysiska yogas, medan andra använder det i dagligt tal för att hänvisa till mildare stil. I Gentle yoga, ligger fokus på långa sträckor och flexibilitet, med långsamma, djupa andetag (yogiska andningen är känd som "Pranayama"). Detta kan vara mycket lugnande för sinnet. Det är den typ av mogna stil flesta människor bild när de tänker på yoga

-. Kundalini yoga fungerar på premissen att kroppen har åtta "chakran". Genom att använda "Breath of Fire" (snabb andning), kan man värma upp kroppen nerifrån och upp, så småningom "höja kundalini" för att uppnå en känsla av hög upplysning.

-Power yoga är också känd av sanskrit termen Vinyasa yoga (en "vinyasa" är en serie snabba rörelser som värma upp kroppen hela). Detta är en mycket aktiv form av yoga, där en person rör sig snabbt genom de ställningar (kallas "Asanas"), inte hålla dem så länge som i andra stilar. Det är nästan garanterat att du kommer att svettas mycket i detta, det är inte för svag i hjärtat och ger en verklig utmaning för musklerna.Relaterade artiklar


hur man lär sig grunderna i yoga
hur man ska utföra axeln står i yoga
hur alternativa näsandning i yoga
yogapositioner & deras detaljerade historia
hur man skapar en praxis hem yoga på billiga
hur man ska utföra plogen i yoga
hur man blandar yoga med en Aikido
hur man hittar lätt yogaövningar
ramdev yogaövningar
hur recyle & re-ändamål yogamattor