hur man installerar en ekolod

hur man installerar en ekolod

Ivrig fiskare tycker att Ekolod kan göra sporten i fisket ännu roligare . Vid fiske i havet är det en bra idé att installera en Fishfinder på en saltvatten kajak . Följ dessa steg för att lära sig hur man installerar en Fishfinder på en kajak

Du behöver : .
Borra och bitar
Sandpapper.
Liten fil.
Philips skruvmejsel.
Hylsnyckel.
Avbitartång.
Marine Goop.
Cellofan förpackningstejpen .
Sharpie.
Penna.
Skrot träbitar .
Rostfritt flygplan nötter .
Rostfritt luftfartygsbultar .
Rostfritt fender brickor .
Elektriska skarvhylsor .

Fäst monterings Base


1 .
Köp ett ekolod . Du kan köpa alla märken som du vill för de pengar som du är villig att spendera . Kolla eBay eller Craigslist om du vill spara pengar .
2 .
Bestäm var på skrovet av din kajak din Fishfinder kommer att gå . Se till att det inte stör dina fötter , dina spöhållare eller tillgång till någon fack . Placera monteringssockeln där du ska montera displayen ekolod och markera platsen för skruvhålen.
3.
Placera givarkabeln i mitten av de fyra bulthålen och spåra det. Disposition givarkabeln och bulthål med en Sharpie så att du kan identifiera dem bättre.
4.
Använd din borrmaskin och lite och borra två hål, sida vid sida, för att göra en hål för givarkabeln och metalltråd som strömkabel. Ledningarna bör sitter stadigt. Feed givarkabeln upp och genom hålet underifrån och mata ström kabel ner från toppen.
5.
Borra hål för bultarna som är samma storlek som bultar själva . Ansök Goop till hålen i stora mängder för att hålla ut saltvatten. Fäst monteringsplattan med de rostfria bultarna genom att sätta fender brickor och muttrar i rostfritt flygplan på dem genom skrovet och dra åt dem med en hylsnyckel.
6.
Fäst kablarna till kontakten huvud. Fäst spärren och skruva sedan främre delen av kontakten huvudet på monteringsplattan.
7.
Vänd fästet huvudet framåt för att mata extra kabel genom hålet. Tejpa hålet runt ledningarna från insidan. Squirt Goop i hålet.

Installera givaren


1.
Scout ut en platt yta insidan av skrovet för att möjliggöra givaren till vinkel rakt ner. Sätt den i närheten av kullkasta hålet för att lämna mitt i skrovet öppna för att lagra ditt spö. Slipa det område där givaren kommer att gå till grov upp den för bättre följsamhet med Goop.
2.
Pressa ut en stor mängd Goop i den slipade området. Håll spetsen av röret i GOOP som du pressa ut en pöl storlek slipade området. Detta kommer att hålla ut luftbubblor som kan orsaka givaren inte fungerar.
3.
Sänk givaren i GOOP långsamt. Håll bakkant givaren och placera den i GOOP på rygg kant. Rock ner det i en långsam, vridande rörelse samtidigt som du trycker ner ordentligt för att luftbubblorna tvingas ut.
4.
Wedge en träbit mellan givaren och toppen av skrovet för att hjälpa säkra givaren på plats och låta Goop att ställa i över 24 timmar.
5.
Köp ett batteri och en torr påse eller en Tupperware behållare för att lagra den i. Crimp några kontakter på förhand avskalade kabeln . Crimp varje kontakt två gånger med matchande färg på avbitare .
6 .
Anslut ledningarna till batteriet . Anslut den röda ledningen till den röda terminalen och den svarta kabeln till den svarta terminalen . Sätt in batteriet i den torra påsen , rulla upp kanterna och fäst den stängd. En tråd rulla upp med det .
7 .
Rulla ihop extra givarkabeln och zip-tie den .

tips och varningar


 • Installera en Fishfinder kan upphäva garantin eller få din kajak att ta på vatten . Se till att du är skicklig i att använda elverktyg innan du försöker installera ett ekolod.


 • Relaterade artiklar


  Hur du tar en vandringstur i Yorkshire Dales
  hur att vandra med barn
  hur man blir en trapetsartisten
  Hur får man en fiskelicens i Iowa
  hur man hittar snöskor spår
  Hur får man en fisk krok av en anka
  hur man ska gå fågelskådning i Georgien
  hur man identifierar älg spår
  hur man inte falla medan du spelar broomball
  hur man vandra i Grand Canyon under hösten