hur man förhindrar solbränna medan du vandrar

hur man förhindrar solbränna medan du vandrar

Det finns många saker som går i förberedelserna bakom vandring . Det är lätt att förbise en av de enklare saker : att förhindra en solbränna . Även tillämpningen av solskyddsmedel är enkelt och tar inte mycket tid , vissa människor tror att de inte kan bli solbrända . Det är viktigt att ta hand om din hud och alltid skärmen upp om du ska vara utomhus under en längre tid

Du behöver : .
stor hatt
. Friluftsbutiker.
45 SPF svett-bevis solskyddsmedel .
 Watch.
Kartor .


1 .
Screen upp tidigt och ofta . Se till att gälla solskyddsmedel innan du ger dig ut på vandring. Medan du vandra , ta pauser varannan timme att återigen tillämpa solskyddsmedel . Med hjälp av en hög solskyddsfaktor Solskydd är viktigt-SPF 45 eller högre , även om du inte bränner lätt . SPF , eller solskyddsfaktor , är en enkel beräkning . Om du bränner normalt i 10 minuter utan solkräm , tillämpa SPF 45 skulle ge dig 45 gånger för att skydda, eller upp till 450 minuter av solskydd utan att bli solbränd .
2 .
Sweat-bevis solskyddsmedel . En annan viktig del av solskyddsmedel , speciellt vid vandring och svettas , är att hitta solkräm som inte kommer att smitta av sig när du svettas . Många solkrämer finns nu svett-bevis alternativ . Banana Boat , en populär solskyddsmedel varumärke , erbjuder ett solskyddsmedel för idrottare , en svett-bevis produkt .
3 .
bära hatt. Särskilt en diskett hatt med ett stort brätte som skyddar alla runt huvudet och halsen , precis vad Gilligan bar på Gilligan's Island . Oavsett om solen är framför dig , över dig , eller bakom dig , du måste se till att skydda där solen slår . Det är också praktiskt att inte vandra under toppen soltimmar om du kan undvika det .
4.
Håll dig borta från solen. När det är möjligt, hålla sig borta från direkt solljus. Detta är inte alltför svårt om du är på vandring i starkt skogsområde med många träd. Det är uppenbart att om du inte är i direkt solljus när du vandrar, kommer du inte bränna så lätt. Så var försiktig och försök att vandra i skuggan när tillfälle ges.

Tips och varningar


 • Sweat-bevis solskydd är viktigt. Du svettas medan du vandra, så det är viktigt att den inte lossnar så fort du börjar svettas.
 • Försök att undvika att vandra i direkt solljus. Om du inte kan, försök att vandra i skuggan när du får tillfälle, och tillämpa solskyddsmedel ofta.


 • Relaterade artiklar


  hur man lär dina barn att jaga
  Hur man överlever en frukost sommarläger
  hur man gör den likbenta pistolskytte hållning
  hur man valv över en låg mur
  hur man vandra över en bäck
  hur id Wild Turkey bajs
  hur man haka av en fisk
  hur man vandra över hela Kanada
  hur man spela biljard med kinematik
  hur man köper en jakt feeder