hur bergsklättring

hur bergsklättring

Tusentals människor njuter bergsklättring som en fysisk del av deras veckovis rutin. Men många är inte i vet hur man bergsklättring ordentligt. Det finns en del redskap som du kommer att vilja förvärva samt några säkerhetstips som du vill följa. Genom att följa dessa steg kommer du försäkra att du trivs bergsklättring säkert

Du behöver:. .
Klättring skor eller stövlar
Löst sittande kläder.
Vän att följa med.
Vatten ryggsäck.
Uthållighet.
Mobiltelefon.
Side pack med första hjälpen kit.


1 .
köpa den nödvändiga redskap . Du bör kunna få de flesta av redskap som du behöver på någon utomhus butik . Mobilen och första hjälpen-kit kan köpa på de flesta apotek
2
klättra med en kompis-. alltid . Den första regeln för klättring är att man aldrig klättra ensam , så att ni lida skada, och fastna eller du går vilse . Klättra alltid med en vän för att undvika dessa vanliga fallgropar .
3 .
Använd redskap och klättrar inte vad du inte kan . De flesta börjar klättrare bör se till att de håller sig till lederna . Klättringen spår är skapade och betygsatt av proffs så alla människor från alla samhällsskikt kan njuta av dem . Inte vågar stänga av leden om du inte är med utbildad personal eller är en professionell själv .
4 .
Håll hydrerade och ta pauser som behövs . Det vanligaste dilemmat man stöter på vid bergsklättring är uttorkning . Detta orsakas av en kombination av brist på vatten och över uthållighet . Ta pauser så ofta som du behöver dem och se till att återfukta när du tar en paus .
5 .
andas ordentligt . Vid klättring se till att du matchar steg mellan varje steg och se till att andas djupt du klättra en brant backe . Hålla andan takt med dina steg kommer att försäkra att din kropp får tillräckligt med syre så du inte blir alltför trött som du klättrar .

tips och varningar


 • Använd en karta eller en guide för att planera din klättring utflykt . Bekanta dig med området och ta med en karta tillsammans om du går vilse .
 • Låt alltid några personer veta när du lämnar och när du planerar att återvända . Detta sätt om du inte kommer tillbaka planerat eftersom de kan kontakta lämpliga myndigheter .


 • Relaterade artiklar


  hur man volontär för Livestrong utmaning
  hur man gör en front droppe på studsmattan
  hur man kan fånga gädda
  hur man gör framåt streck i skridskoåkning
  hur man köper används bordsfotboll
  hur man använder en undervattensfarkost kompass
  hur man utför wheelies
  hur man lär sig grundläggande paintball taktik
  hur man väljer stolpar för snöskor
  hur man hanterar en sänkt 8- ball på rast