hur man kan kontrollera bergsklättring redskap

hur man kan kontrollera bergsklättring redskap

Kontrollera dina bergsklättring redskap är ett viktigt steg innan du börjar klättra . Med tiden slits utrustning ner . Om du inte har fäst den på rätt sätt kommer du att riskera ditt liv också . har rätt utrustning och kolla upp det för någon som hade låtit bli dyrt för din säkerhet
1 .
Kolla dina klätterrep noggrant . Som grunden för din klättra , måste de vara i gott skick , utan fransar , skrubbsår eller en skadad slida . Välj rep som är lämpliga för den typ av klättra du gör . Repet ska vara rena och torra , men tvätta den med nondetergent-baserade tvål utan att använda några starka kemikalier som kommer att äta på det .
2 .
Kontrollera din klättring selar . Om selen är sliten , eller om det visar omfattande skador och försämring , byt ut den . Använd endast mild tvål och vatten för att rengöra sele , och se till att inspektera den efteråt . Vanliga problem vid en försvagning sele är lösa sömmar och fransar , som båda kan leda till att selen vara mindre än idealisk för klättring .
3 .
Klä dig för klättra också . Bär en klättring hjälm som är väl monteras på ditt huvud , som kommer att skydda dig mot eventuella fallande bråte på klättra . Investera i kvalitet klätterskor , som ger dig rätt förutsättningar och skydda dina fötter från svåra förhållanden. Använd bekväma men skyddskläder lämpligt för klättra .
4 .
Packa upp resten av dina objekt , kontrollera dem för slitage , och ersätta allt som inte är i toppskick . Pack sex eller så over-the-axeln lyftselar . Pack quickdraws , minst sex av dem . Dessa kommer att skydda dig bara om du väljer rätt storlek för den typ av klättra du ska göra . För standard bergsklättring , välja 15 cm . Använd HMS karbiner , dessa små enheter är livräddare . Håll ett par av dem med dig .
5 .
Förvara alla redskap i gott skick och torrt . När du använder det , dubbelkolla varje element så att den är fastsatt på rätt sätt . Selen måste fästa tätt , medan de linor också bör vara i läge . Med dessa i gott skick , kommer din klättra lättare att göra .

tips och varningar


 • Välj rätt storlek utrustning för din kropp genom att ha ett professionellt företag hjälper dig att välja rätt bitar .


 • Relaterade artiklar


  hur vägg hop i parkour
  hur man gör upprätt innebär samtidigt fallskärmshoppning
  hur man gör en switcheroo på skateboard
  hur man kan nå bergsklättring hållning i kung fu
  hur du följer rätt till väg i segling
  hur de ska jaga Whitetail rådjur
  hur man spinnfiska en flod !
  hur man inte följa på Tech Deck
  hur rida en häst barbacka
  hur man dödar en amerikansk elritsa