hur man går upp överhängande rock utan att slösa energi på bergsklättring

hur man går upp överhängande rock utan att slösa energi på bergsklättring

Bergsklättring är en av de sporter som kräver en kontinuerlig mängd energi. Om du tröttnar för snabbt så är det klättra kommer att vara kort. Know rätt teknik för att flytta upp en utskjutande klippa utan att förbruka all din energi och styrka
1.
Know rutten i förväg. Oavsett om du följer en bultad rutt (en rutt som har preplaced bultar med metall hängare som du klipp till) eller om du är ledande klättra och placera dina egna examensplugg enheter eller kilar, studera överhänget så gott du kan. Leta efter sprickor , hack och underclings placerade på nåbar mellanrum för att markera din rutt . Mental ansträngning på marken kommer att spara ansträngning i muskeln under stigningen .
2 .
Använd hela din kropp . Huvudsakligen på överkroppen styrka kommer trötta ut er snabbt . Även bra handtag och finger styrka är avgörande , flyttar uppåt med hjälp genom att trycka på den starkare ben muskler kommer att öka din klättringsförmåga. Fokusera på dina fötter placering så mycket som din hand placering . Vrid knäna för att nå sprickor du annars inte kunde . Använd din häl som en krok på avsatser och utsidan av fötterna på små hack .
3 .
Tänk på dina axlar och höfter . Prova att byta ut höft att sträcka kroppen ut längre , och sedan rotera axeln för större räckvidd med ett minimum av ansträngning .
4 .
hålla balansen under överhänget hela tiden . Innan du klipper ut en fot lös och bestämma, då varje hand . Du bör ha motsatt hand låst ut på en hand hålla efter balans . Håll dina höfter så nära berget som möjligt, så att inte trötta dig med extra dra .
5 .
Flytta effektivt i en jämn takt i genomtänkt rutten tills du dra dig över taket på överhäng .


Relaterade artiklar


hur man köper Roller Derby inlines
att introducera barnen till popup-camping
hur man reparera en kanot
hur man väljer vandring guider
hur man gräver en grop för lägerelden
hur att kompensera för nuvarande rattmanöver
hur man organiserar en fotboll turnering
hur de ska jaga Coyotes
hur man rack och bryta i pool
hur man använder en handsåg