hur man använder layback teknik för bergsklättring

hur man använder layback teknik för bergsklättring

Den layback Tekniken är ett underbart verktyg att ha i din klippklättring kompetens. Även om det är fysiskt krävande , det är utmärkt sätt att ta dig igenom en tuff plats på klippan . Detta är en teknik som bör praktiseras av alla klättrare
1 .
Leta vacklade handen håller . När du använder layback teknik , kommer dessa oftast vara sprickor .
2 .
Placera fötterna på klippan i motsatta positioner. Vänster ben och höger arm ska på motsvarande sätt placeras , liksom höger ben och vänster arm .
3 .
Lägg tillbaka i position med hjälp av dina fötter och händer för att hålla dig på berget. Håll fötterna framför kroppen , ungefär knähögt eller högre , och dina armar omkring axeln hög . Flytta skinkorna så långt från rock som du kan hantera .
4 .
Klättra med små , korta rörelser . Om du når för högt kommer dina fötter glida av berget . Detta är en fysiskt krävande flytta och används vanligen bara för att få dig över en svår övergång eller för att hjälpa dig hörnet på berget.
5 .
Öva detta bergsklättring tekniken på kort klättrar tills du är nöjd med din förmåga att hålla din vikt med armar och ben .

Tips och varningar


 • Använd alltid skyddsutrustning vid bergsklättring . Olyckor händer de bästa klättrare och din skyddsutrustning hjälper dig att undvika allvarliga skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en långsam skateboard
  hur man underhåller en flod flotte
  hur rätt en kapsejsad flotte flod
  hur man bunny hop på en mountainbike
  hur man använder en undervattensfarkost kompass
  Hur man knyter en splitsförband knut för klättring
  hur man använder en gunga kick för självförsvar
  hur man ska förstå fotboll regler
  hur mountainbike under en drop-off
  hur man tränar för bergsklättring