hur du ställer in en topp rep ankare för bergsklättring

hur du ställer in en topp rep ankare för bergsklättring

Bergsklättring är en spännande sport , men det kan också vara farligt . Det huvudsakliga målet med förankring system är att minimera faran . Gratis klättrare bestiga berg eller stenar från botten och placera skydd mot en nedgång på vägen . Toppsäkring ett avsnitt av rock tillåter av säkerhetsskäl. Att placera ett ankare för toppsäkring är en konst
1 .
Välj starka punkter upptill av den del av berget för att fästa ankare för repet . Poäng som fungerar bra är träd med en löpare virad runt stammen . Andra starka sidor kan vara en outcropping av rock att linda runt en löpare .
2 .
Placera löparna runt starka poäng i toppen av klättring rutten och länka ihop dem med en karbinhake . Kör rep som används för klättring genom karbinhake . Detta gör en styrka i skydd för att spara en klättrare vid ett fall.
3 .
Sätt flera punkter av skydd i toppen som förhindrar fall från alla vinklar så att falla av en sida eller den andra sidan av centrum inte kommer att dra ut alla skydd punkter . Om detta inträffar kan klättraren ta en allvarlig falla och bli skadade eller till och med dödas .
4 .
ståndpunkt extra skydd under de viktigaste repen skydd punkt om du vill byta rutten till vänster eller höger om den stora vägen . Detta gör att repet som ska användas för att klättra mer områden i branten utan att behöva en helt ny rigg din repen säkerhet punkter .

tips och varningar


 • Den översta repet ankare är bara så bra som den säkringstekniker klättrare som håller klättraren på klippväggen .
 • Det viktigaste sättet att garantera säkerheten redundans . Du kan inte skapa alltför många platser av skydd och alltid göra ditt bästa för att placera motsatta . Skydd punkter som drar från motsatt håll hålla repet mitt över vägen och hålla ditt skydd från att glida .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan gå en synkroniserad simning team
  hur man byter hjul på i inlines
  hur man blir en säker bergsklättrare
  hur man köper ett barns cykel hjälm
  hur man bygger en haj bur
  hur man berättar skillnaden mellan en sailfish, en svärdfisk och en marlin
  hur man installerar en snabbkoppling på en mountainbike sadelstolpe
  hur man gör en fackla i det vilda
  hur man använder lockbete vid gås jakt
  hur man blir en snorkla instruktör