hur man köper bergsklättring stövlar

hur man köper bergsklättring stövlar

Bergsklättring stövlar är en mycket specialiserad del av vandring utrustning . Det finns så många på marknaden och alla har olika funktion att erbjuda . De kan också vara svårt att hitta och många är dyra . Följ denna guide som hjälper dig att köpa rätt par bergsbestigning stövlar
1 .
Bestäm var du ska använda din bergsklättring stövlar och vilka temperaturer de kommer att behöva utstå . Plast bergsklättring stövlar med mjuk liner är bäst för is vandring . För längre vandringar kan en bättre val vara en läder och tyg boot eftersom de är mer bekväma .
2 .
Bedöm din spelstyrka . Om du är nybörjare behöver du bergsbestigning stövlar med bra stöd medan din kropp anpassar sig till arbets- nivåer av vandring . Avancerad vandrare kan välja lättare vikt stövlar .
3 .
Köp bergsbestigning stövlar med fästen för stegjärn . Om du planerar att vandra över isen behöver du dessa speciellt konstruerade spikar så hitta ett par stövlar som inrymmer dem . Även om du inte behöver dem men du kan gå isklättring om en framtida resa så det är ett bra köp att göra nu .
4 .
prova på bergsklättring stövlar . Detta är viktigt eftersom en del kängor följa internationella storlekstabeller och även om de inte är alla företag olika . Det enda sättet att säkerställa en lämplig passform är att försöka stövlarna på och gå runt . Stövlarna ska vara bekväma och inte gnugga fötter eller anklar någonstans .
5 .
Spara kvittot . Du kommer att spendera en rejäl summa pengar för din bergsbestigning stövlar så rädda att mottagandet i fall något går fel.

tips och varningar


 • Det kan vara svårt att hitta butiker som medför ett brett spektrum av bergsbestigning stövlar . Istället för stormarknader , prova lokala butiker nära utflyktsmål . Om det inte fungerar , överväga att beställa online med förväntningen att du kommer tillbaka det som inte passar eller vad du inte gillar . Vissa återförsäljare online kan även skicka ytterligare stövlar utan kostnad och veta att du skickar tillbaka dem . Men de kommer att hålla ditt kreditkortsnummer som en beläggning på ytterligare par .
 • aldrig nöja sig med en lägre kvalitet sko till ett lågt pris . Du kommer förmodligen att spendera mer för att få bra kvalitet men det kommer vara värt det under vandringen . Din säkerhet och hälsa är beroende på din bergsbestigning stövlar .


 • Relaterade artiklar


  hur man bemästrar syre vid bergsklättring som Babu sherpa
  hur man ska gå bergsklättring i Kina
  hur man tränar för bergsklättring
  Hur man använder en sele för bergsklättring
  hur man byter fot medan bergsklättring
  hur man gör bergsklättring hållning i kung fu
  hur man gör ett ankare för bergsklättring
  kan sänka en klättrare vid bergsklättring
  hur man tränar för bergsklättring
  hur att förtöja medan bergsklättring