hur man köper bergsklättring skor

hur man köper bergsklättring skor

Bergsklättring skor är de första och viktigaste utrustning du kan köpa för att förbättra din klättring prestanda

Du behöver : .
klätterutrustning
Klättring Selar .
Klättring hjälmar.
Klätterrep.
Klätterskor .


1 .
Bestäm vilken typ av klättring sko du behöver . Traditionella skor är för långa klättringar , inklusive sprickor , ansikte , skorstenar , och plattor . De har i allmänhet en styrelse senast , passar lite mer löst än andra klätterskor , och är bekväma för många timmars klättring . Sport skor är för mestadels ansikte klättring, begränsad spricka klättring, och några klättring gym aktivitet. De är slip allmänt varade och passar mer tätt. Performance skor är i allmänhet för överhängande sport linjer, bouldering, och konkurrens -. Inget för nybörjare
2
Hitta en klättring butik med ett stort utbud som är djup i storlekarna. . Du kommer att behöva prova rock skor på sig personligen.
3.
Observera att en bra affär kommer att ha en konstgjord mur i butiken för att försöka skor ut. Du är inte köpa skor för att vandra runt i.
4.
Ge dig själv gott om tid. Shoppa ensam eller med en mycket tålmodig vän.
5.
Prova på varje sko i stället. Ruin säljarens dagen. Du vill inte rusa inköp och hitta dig själv unlacing skorna på varje pitch eftersom du gjort ett förhastat beslut.
6.
Kontrollera snugness. En bra passform klättring sko kommer att bli mycket, mycket ombonad, speciellt om du ska köpa en sport sko.
7.
Se till att dina tår plugga i tårna jämnt . Om tårna känns riktigt tight på ett ställe och inte så hårt i en annan, jämför passar med en annan tillverkares skor.
8.
Spets skorna ordentligt. Ögonen på snörningen får inte röra-om ögon snörning touch när skorna är nya, kommer de att disketten när skorna är trasiga i.

tips och varningar


 • flesta skor kommer att sträcka bara lite efter att du har slitna dem för 15 eller 20 platser att klättra. Hur mycket skon kommer att sträcka beror på konstruktionen av skon och passform. Tänk dock på att det kommer att finnas en viss mängd stretch.
 • Du är antagligen bättre med traditionella skor om du är ny i sporten och planerar att spendera din tid klättring utomhus på riktiga berg.
 • Om du planerar att spendera mycket tid inomhus-oavsett om du är ny till sporten eller inte-du bör gå med sportskor
 • att du hittar den storlek du. behöver. Om butiken inte har alla tänkbara storlek som kan passa dig, prova en annan butik.


 • Relaterade artiklar


  kan sänka en klättrare vid bergsklättring
  Hur man sköter om bergsklättring redskap
  hur man köper en hjälm för bergsklättring
  hur man köper bergsklättring skor
  hur man gör bergsklättring hållning i kung fu
  hur man gör bergsklättring hållning i kung fu
  hur man gör ett ankare för bergsklättring
  hur att förtöja medan bergsklättring
  hur man kan nå bergsklättring hållning i kung fu
  Hur man använder en sele för bergsklättring