hur man gör en karriär av en bergsklättring hobby

hur man gör en karriär av en bergsklättring hobby

Om du föredrar att vara utomhus och har redan bergsklättring färdigheter, bör du överväga att göra karriär från din hobby. Du kan arbeta för andra företag, starta din egen guide service, eller bli bergsklättring instruktör för skolor. Här är några tips för att göra din klättring hobby till en ny karriär
1.
Bli certifierad som en guide för amatör rock klättrare som vill ha en erfaren ledare för att hjälpa dem klättra. AMGA är en bra plats för det, och det är allmänt erkänd världen över.
2.
Kontakta lokala guidning i ditt område, eller i det område du vill bo och arbeta, och se om de anställer. De vill ha erfarna klättrare som redan behärskar grunderna och kan hjälpa andra. Du kan också annonsera att vara en guide i platsannonser och online. Du kan arbeta dina egna timmar, så lite eller så mycket som du väljer.
3.
Para ihop upp med en talangfull och skicklig klättring partner. De kan fungera som din mentor, ger dig ännu mer erfarenhet och kompetens inom klättring. Håll klättring som hobby mellan jobb.
4.
Arbete inom närliggande områden såsom en flod guide, på nationalparker, eller i klättring butiker. Detta får dig i rätt fält och låter dig göra kontakter som kommer att vara användbar i framtiden. Träffa andra professionella rock klättrare och plocka sina hjärnor för insider tips.
5.
Ansök om en instruktör position på din lokala klättring gym eller bergsklättring skolan. Vissa universitet och högskolor behöver också klättring instruktörer för deras kurser.


Relaterade artiklar


Hur man sköter om bergsklättring redskap
hur man tränar för bergsklättring
hur att förtöja för bergsklättring
hur till styrka - tåg för bergsklättring
hur man gör ett ankare för bergsklättring
hur man tränar för bergsklättring
hur man kan nå bergsklättring hållning i kung fu
hur man gör bergsklättring hållning i kung fu
Hur man använder en sele för bergsklättring
hur man gör en karriär av en bergsklättring hobby