kan sänka en klättrare vid bergsklättring

kan sänka en klättrare vid bergsklättring

Vad går upp måste komma ner , och på säkrast möjliga sätt ( hoppas vi ! ) . Denna behändiga hur-till artikeln kommer att ge dig säkerhet grunderna för att sänka en klättrare när du är belayer i klippklättring verksamhet Du behöver : .
Belay /rappel enhet
Säkringstekniker handskar (tillval ).

 

 

 


 

1 .
När din klättring partner att du är säkringstekniker har nått toppen av en stigning , kommer han eller hon berätta för dig att " ta . "Detta innebär att dra i repet i aggressivt för att ta bort slacket .
2 .
Spärranordningen repet på Belay enheten och placera din vikt i repet för att ge din klättrare spänning .
3 .
Tala klättrare , " Jag har dig ! " Detta kommer att låta dem veta att du har tagit bort slack i repet och du är beredd att sänka dem när de är redo .
4 .
Din klättrare kommer att svara , " Lower ! " Detta är din signal att de är beredda för dig att sänka dem rutten .

5 .
Ditt svar på denna punkt kommer att bli , " sänka ! " Det tyder på att du nu kommer att sänka dem i klättra på ett smidigt och kontrollerat sätt .
6 .
Utsläppande båda händerna på bromsen repet , mata långsamt repet genom Belay enheten och sänka din klättrare till marken . Om din klättrare vid något tillfällen säger, " Stopp ! " , för att låsa-off repet i Belay enheten stoppa klättraren härstamning . Detta ger dem möjlighet att rena quickdraws bort av en sport rutt eller möjligen navigera en sten funktion som kräver särskild uppmärksamhet för att undvika skada vid sänks .
7 .
När klättrare är nära marken , minska sänka hastigheten tills deras fötter stadigt på marken . När de är på en säker plats , mata dem lite extra slack i repet så att de kan lösa upp .
 

tips och varningar


 

  • Vid sänkning en klättrare över ett tak funktionen eller andra ojämna delar av rock de har just klättrat upp , långsam den hastighet med vilken du sänka dem se till att de kan navigera i området säkert och utan skador .
  • Du bör ha två händer på repet på Alla tider när säkringstekniker eller sänka .
  • Bergsklättring är en farlig sport och bör endast försökt av dem som har fått ordentlig instruktion om säkerhet och teknik .
  • Se alltid till att Belay enheten är gängade ordentligt och att din sele är säker , dubbel -stödda genom alla spännen och alla caribiners är låsta .


Relaterade artiklar


hur till styrka - tåg för bergsklättring
kan sänka en klättrare vid bergsklättring
hur att förtöja medan bergsklättring
Hur man sköter om bergsklättring redskap
hur att förtöja för bergsklättring
hur man gör ett ankare för bergsklättring
Hur man använder en sele för bergsklättring