hur man gör ett ankare för bergsklättring

hur man gör ett ankare för bergsklättring

Nu när du har lite inomhus erfarenhet under bältet , är det förmodligen dags att våga ute med din nyfunna sport . Du måste hålla säkerheten i åtanke när du bygger din ankare system

Du behöver : .
Klätterskor
Klättersele.
Klätterrep ( god kvalitet).
Rope (valfritt ) .
Quickdraws.
Belay enhet.
Låsning karbiner.
Grigri .
Handskar.
Krita.
Chalk väska.
Daisy chain .


1 .
Läs ytan . Förmodligen den mest kritiska delarna i att bygga ett ankare är att bedöma klippan du håller på att klättra , är den typ av klättring det bäst lämpar sig för och den plats du tänker mode ditt ankare . Finns det några hinder eller faror i din kurs ? Har din nuvarande erfarenhet nivå matcha med din tilltänkta klättra ? Har du tagit allt under behandling för att minimera potentiella risker i din klättra ?
2 .
Tänk på andra klättrare . Oftare än inte , speciellt om du är relativt ny i sporten , kommer du inte att klättra solo . Om man vill bestämma placeringen av ditt ankare , du verkligen behöver komma ihåg den erfarenhet nivån på de andra medlemmarna i din besättning . Mycket sällan kommer du att klättra med en grupp människor som har exakt samma styrkor och svagheter som du , så du behöver inte skapa ett ankare som enbart spelar för att dina talanger ensam .
3 .

Konstruera ett ankare med primär och sekundär ankare , utjämning dem ovanför den punkt där repet är fäst . Detta kommer att distribuera din vikt jämnt över ankare , vilket gör för en solid och säker struktur av stöd , inte bara för att klättra utan också för en nedgång .
4 .
Kontrollera och dubbel Kontrollera ditt arbete . Kolla berget runt det, vilket gör att den är fast , är ankare säkras och utjämnade och att ingen ankare tar den värsta stöten av vikt .
5 .
klättra med en erfaren klättrare . Detta är den mest avgörande saker att göra . Oavsett hur mycket du tror att du har lärt eller tror att du vet om sporten , om du inte har någon praktisk erfarenhet , kommer alla din utbildning inte bra . Om du klättrar upp med en instruktör , speciellt i början stadier av din klättring företag , kommer han att kunna kontrollera ditt ankare när du har byggt systemet , tala om för dig hur du kan förbättra på den och rätta till eventuella misstag .

tips och varningar


 • före klättring på egen hand , eller ens med en skicklig partner , se till att du har en gedigen kunskap om hur utrustningen fungerar . En klubb som har en klättervägg bör ha en professionell som kan lära dig exakt hur just din utrustning ska kännas och arbete. Hon kommer att kunna informera er om hur man steg in i din sele , klipp din Belay enheten , arbeta med karbiner och använda resten av din utrustning .
 • Kolla all din utrustning innan klättring . Alla felaktiga enheter, antingen det är en karbinhake eller en sele-inte bör användas i en stigning och måste bytas ut innan någonsin att göra uppstigningen.


 • Relaterade artiklar


  kan sänka en klättrare vid bergsklättring
  hur till styrka - tåg för bergsklättring
  hur att förtöja medan bergsklättring
  hur att förtöja för bergsklättring
  Hur man sköter om bergsklättring redskap
  Hur man använder en sele för bergsklättring
  hur man gör ett ankare för bergsklättring