hur att förtöja medan bergsklättring

hur att förtöja medan bergsklättring

Under åren min familj har blivit beroende av bergsklättring. Inte en sommar går utan klättring, oavsett om det är medan vi är camping eller bara gå ut för dagen för en bra stigning. En av de viktigaste faktorerna för bergsklättring är att veta hur säkert beläggas på klättraren. Här är grunderna för hur att förtöja medan bergsklättring

Du behöver:.
Rock klätterrep
. Klättersele.
Bergsklättring skor.
Karbiner.
Säkringstekniker enheten.


1.
Kontrollera dina bästa ankare är mycket fast ordentligt till antingen en premade spel, eller vad du använder som ett ankare. Det första steget när toppsäkring-och förmodligen det viktigaste att komma ihåg när redo att förtöja en klättrare-är säkerhet. Klättra aldrig upp om du inte vet du kan lita på vad du förankras.
2.
Se till att din klätterrep är säkert via din säkringstekniker enhet, liksom stadigt fästa på Climbers karbinhake .
3.
Tänk vikten av klättrare och vikten på belayer. Om vikten av belayer är mindre än vikten på klätterväxt bör belayer fästa till antingen ett träd eller något annat med tillräcklig tyngd för att kompensera skillnaden mellan de två av dem. Om du försummar att göra detta när du börjar låta klättraren ned , kommer du RAKET upp ansiktet på klipporna .
4 .
Starta klättra . Som klättrare klättrar , drar belayer repet genom säkringstekniker enheten , hålla lagom slack för klättrare att kunna flytta upp i ansiktet av berget . Du måste vara noga med att inte låta klättraren har för mycket slack eller kommer han att ha en ganska bra höst om han råkar halka .
5 .
Ta klättraren ned . Efter att klättrare har nått toppen, eller om hon har klättrat så långt som hon är bekväm , ger den belayer sakta ner henne med hjälp av säkringstekniker enheter . Den säkringstekniker enheten släpper repet lite i taget tills klättraren är säkert tillbaka på marken.

Tips och varningar


 • Gå till din lokala klättervägg för en snabb lektion i hur att förtöja innan din första resa. Att ha en chans att lära sig i en trygg miljö kommer att se till att du kommer att kunna förtöja säkert var ute på bergväggen.
 • Kontrollera att alla dina utrustning och selar är i gott skick innan klättring. Använda felaktig utrustning kan resultera i allvarliga skador eller dödsfall.
 • ankare aldrig att något som är vingligt eller utseende utan säkerhet.


 • Relaterade artiklar


  hur att förtöja för bergsklättring
  hur att förtöja medan bergsklättring
  hur till styrka - tåg för bergsklättring
  Hur man sköter om bergsklättring redskap
  kan sänka en klättrare vid bergsklättring
  Hur man använder en sele för bergsklättring
  hur man gör ett ankare för bergsklättring