hur att förtöja för bergsklättring

hur att förtöja för bergsklättring

Säkringstekniker i klättring är en mycket viktig säkerhetspraxis att ha på plats . Du kan klättra utan Belay partner . Du kommer dock vara betydligt säkrare med någon där för att stoppa linan om du börjar falla . Denna teknik kräver att du är uppmärksam på din partner och har en förståelse för utrustningen . Med det kan du börja att förtöja för bergsklättring på nolltid

Du behöver : .
redskap
Rep.
Harness .


1 .
Bekanta dig med Belay utrustning . Repet bör smidigt passera genom Belay när bromsen inte tillämpas och bör vägra att flytta när du har tillämpat det . Lär känna din utrustning , eftersom den kan bidra till att spara din partners liv .
2 .
Anchor dig själv till en närliggande träd eller rock med en sele . Detta för att förhindra att du slits upp eller dras in i klipporna och skadade möjligen . Om din partner förlorar sitt grepp och börjar falla , måste du vara säkert bunden till jorden när du använder bromsen .
3 .
Håll ett öga på din partner hela tiden . Som klättrare flyttar upp stenen , förändras situationen , och det är ditt jobb att hålla jämna steg med honom och samla rep slack . Om en klättrare glider , det är ditt jobb att titta på och veta vad man ska göra .
4 .
Kör slak lina som kommer som din partner stiger upp genom de Belay med din övre hand, som kommer att vara en närmast klättrare. Bara dra nedåt och låt repet snyggt samla på dina fötter med ryggen hand att organisera det.
5 .
Dra repet nedåt mot ditt lår om din partner börjar falla . Denna rörelse aktiverar bromsen och stoppar linan från att flytta . Om du inte kan se din partner kommer du att hon faller på grund av att repet kommer snabbt i motsatt riktning .


Relaterade artiklar


hur man gör ett ankare för bergsklättring
hur till styrka - tåg för bergsklättring
kan sänka en klättrare vid bergsklättring
Hur man sköter om bergsklättring redskap
Hur man använder en sele för bergsklättring
hur att förtöja medan bergsklättring
hur att förtöja för bergsklättring