Hur man sköter om bergsklättring redskap

Hur man sköter om bergsklättring redskap

Om du gillar skalning klippväggar , måste du hålla din klätterutrustning ren och i gott skick . Kom ihåg , utgör detta bokstavligen din livlina när du klättrar upp och längs klippan , du har ett egenintresse i att ta hand om det
1 .
Coil din lina för transport eller lagring . Klättring linor är tillverkade av nylon som bryter ned om den utsätts för direkt solljus och kemikalier . Håll din rep ren från smuts och smuts . Tvätta rep i svalt vatten med icke-tvättmedel tvål för att ta bort smuts och grus som klamrar sig fast vid det under en stigning. Förvara den borta från direkt solljus för att torka.
2.
Kontrollera din lina för slitage och nötning som kan orsaka nötning. Om repet har använts i alltför tuffa förhållanden, eller om du har ägt den i två år eller mer, köpa en ny.
3.
Kontrollera din skyddsutrustning för tecken på misslyckande . Svaga punkter kan misslyckas under en stigning, vilket resulterar i allvarliga skador. Pensionera alla nötter som visar tecken på ut eller gå sönder. Kontrollera att alla cam-enheter är täta och inte visar stort spel i sina rörelser.
4.
Undersök dina löpare för nötning och onödigt slitage. Kontrollera sömmar och knutar ansluta dem och knutar av bundet löpare för tätheten. Ta bort eventuella stenar eller grus. Rengör löparna i kallt vatten och mild tvål och torka dem ur direkt solljus.


Relaterade artiklar


hur att förtöja medan bergsklättring
hur att förtöja för bergsklättring
hur till styrka - tåg för bergsklättring
kan sänka en klättrare vid bergsklättring
hur man gör ett ankare för bergsklättring
Hur man använder en sele för bergsklättring
Hur man sköter om bergsklättring redskap