Hur man använder en sele för bergsklättring

Hur man använder en sele för bergsklättring

Alla selar är inte skapade lika. Samråd med en erfaren klättrare eller en säljare som känner till alla detaljer i en viss sele hjälper dig att avgöra vilken sele att köpa som bäst passar dina behov och din kropp. Iklädd och använder en sele ordentligt kommer att försäkra din klättring erfarenhet är en trygg och trevlig. Selen har utvecklats med sporten att klättra och har gått från handgjorda föremål som hålls samman med kanal-band och band för att med hög dollar poster dubbla sömmar och betyg för säkerhet. Det viktiga att komma ihåg är att ta din tid och hitta en sele som är rätt för dig och för att följa alla riktlinjer som följer med sele

Du behöver:. .
Harness
Rep betyg för bergsklättring.
Klättring skor.
Klätterutrustning.


1.
Läs alla instruktioner som följer med din sele.
2.
Att kunna placera din sele på, Håll största slinga som går runt midjan som du skulle ett par byxor innan man lägger dem på.
3.
Steg genom den stora öglan placera fötterna i lämpliga mindre slingor som kommer så småningom att gå runt låren.
4.
Dra sele upp till midjan som du skulle ett par byxor. Se till att benet slingor resten bekväm runt låren, inte för löst, inte för hårt. Se till att ingenting är vriden och benet slingor runt korrekta ben.
5.
Varje sele har en annan uppsättning av spännen och remmar, det viktiga att komma ihåg är att strama åt och "dubbla tillbaka" alla spännen och remmar runt midjan. Alltid dubbla och tredubbla kontrollera att midjebältet är fördubblad tillbaka innan de lämnar marken. Det är svårt att hjälpa en klättrare vars sele har lossnat mitten klättra .
6 .
Vissa kabelnät skall ha spännen runt benet slingor medan andra är " utrustade " och kräver ingen åtstramning . Om det finns spännen på benet loopar , se till att de är åtdragna och fördubblas igen . Om banden är för långa , stoppa dem i att som slingor eller stoppa in dem under bandet självt .

använda andra delar av kabelnätet


1 .
Gear loopar tillhandahålls till klippet carabineers , krita väskor , drar , Belay anordningar och traditionella klätterutrustning på för att få dem med dig när du klättrar . Varje sele har en annan typ av loop och som du får erfarenhet kommer du förmodligen få en preferens för vilken stil som fungerar bäst för dig. Du ska aldrig binds ihop med den klätterrep genom en växel loop, det är inte vad de är för.
2.
Belay slingan ges att klippa Belay enheten till. Vissa människor använder Belay slinga för att binda in till klätterrep också, dock är det säkrare att trä klätterrep genom två banddelar den Belay slingan också upptar.
3.
I anvisningarna för de flesta selar det kommer att rekommenderas tie-in poäng, kommer efter dessa riktlinjer ger klättrare med en optimal mängd säkerhet.

tips och varningar


 • Kontrollera att allt är dubbelt tillbaka och kontrollera din partners sele så bra och vara säker på att någon kontroll är din innan du lämnar marken. Med tiden många klättrare få ro och är i en sådan vana att göra dessa saker som de faktiskt glömmer viktig säkerhetsinformation steg. Glöm aldrig att ha någon kolla din sele .
 • Bergsklättring är en sport som , när de utförs på ett säkert sätt och med rätt utbildning och utrustning kan vara roligt för nybörjare såväl som mer avancerade . Det kan också vara ett potentiellt farlig verksamhet när varningar inte hörsammats och lämplig utbildning har inte sökts .
 • Du ska aldrig klättra ensam .
 • alltid dubbelkolla din knutar och sele och har någon annat kontrollera dem oavsett hur erfaren du är , alla kan göra misstag .
 • Kom också ihåg att en väl bunden vet inte kommer att hjälpa dig om din sele inte sitter fast ordentligt eller dubbla tillbaka .
 • aldrig lämnar marken tills alla säkerhets kontroller har utförts och din belayer är klar med lämplig teknik och utrustning .


 • Relaterade artiklar


  Hur man sköter om bergsklättring redskap
  hur att förtöja medan bergsklättring
  kan sänka en klättrare vid bergsklättring
  hur till styrka - tåg för bergsklättring
  hur man gör ett ankare för bergsklättring
  Hur man använder en sele för bergsklättring
  hur att förtöja för bergsklättring