skador som orsakas av trasiga basebollträn

skador som orsakas av trasiga basebollträn

I baseball, är den mest farliga objekt vanligtvis bollen. . Pitchers kasta den mot plåten i hastigheter närmare 100 km /h, och smetar kan skicka tillbaka den i hastigheter som är ännu snabbare. En ofta förbisedd fara, är dock fladdermusen. När en fladdermus raster, spelare, domare och fans är i riskzonen för en rad olika skador. Det är lätt att glömma farorna med trasiga fladdermöss eftersom de inte orsakar så många skador som baseballs. Faran är desto mindre verklig.

Hjärnskakningar

Hem tallrik domare är ofta offer för hjärnskakning som härrör från trasiga fladdermöss. När en smet bryter en fladdermus, flyger en del av det ofta av och huvuden mot domaren. Även om en skyddsmask är bärs, är kraften av BAT huvudet reser genom luften tillräckligt att lämna domaren med en hjärnskakning om han slog på fel ställe. Även om skadan är i allmänhet inte allvarliga och kräver endast en eller två dagars vila för att återhämta sig, kan en domare tvingas att gå i pension om han skulle lida flera hjärnskakningar.

Blåmärken Broken Bones

Samma kraft som kan lämna en domare med en hjärnskakning kan lämna någon som finns på fältet (eller på läktarna) med ett blåmärke eller brutet ben. När en fladdermus raster och flyger genom luften, är något i sin väg i fara. Effekten av en trasig bat kommer nästan alltid lämna ett blåmärke och i vissa situationer kan leda till brutna ben. Broken fladdermöss som flyger till läktarna är särskilt farligt eftersom åskådare är ofta omedvetna om den annalkande faran. Medan spelare på planen är oftast beredda att reagera på ett ögonblick, fans inte.

skärsår

En av de läskigaste skador som kan uppstå från en trasig fladdermus är en laceration. En bat bryter sällan rent, vilket ofta resulterar i en taggig och spetsig ände som kan fungera som en kniv. Bat är skarp nog och reser tillräckligt snabb för att skära igenom huden med relativ lätthet. Alla som har sett en spelare undvika en mötande bruten bat vet att de kommer att offra chansen att få en ut för att undvika fladdermusen fragmentet. Ett extremt exempel på detta inträffade 2005 då Rick Helling, var pitching i en mindre-match i Nashville, Tennessee, träffades i vänster arm av en bruten fladdermus. De pekade skärvan blev in i hans arm. Lyckligtvis har skadan inte resultera i permanent skada.


Relaterade artiklar


hur man kan fånga bluefish
hur man bunt för en träff (baseboll)
hur man kan minska segel medan sailboating
hur man transportera en kajak säkert
störningar regler baseboll
hur har baseboll regler förändrats över tid?
skador som orsakas av trasiga basebollträn
hur du ställer in en fantasi baseboll ligan
hur man kan skala en fisk
hur man kan fånga fisk i en sjö