olympics basketlag konkurrensreglerna

olympics basketlag konkurrensreglerna

Olympiska basket spel spelas enligt reglerna för Internationella Basketbollförbundet . Ursprungligen en demonstration för enbart spel i OS , mäns och kvinnors basketmatcher har ansetts full -medalj sport sedan 1936 och 1972 , respektive

Format

Olympiska basketmatcher följa en pool-play -format . Detta innebär att de 12 olympiska lagen är indelade i två grupper om sex . Varje lag i en grupp spelar alla andra lag i sin grupp.

De fyra främsta lagen från varje grupp match sedan upp mot varandra , med topplag från en grupp i botten laget från andra och det andra och tvåan i en grupp i den tredje platsen lag från den andra. De sista fyra lag tävlar sedan i medaljen omgångarna.

Tid

som American spel college basket , olympiska spel är två 20-minuters halvor . Övertid perioder är fem minuter långa .

Spelare

Båda lagen måste ha fem spelare på planen hela tiden . Fem bänk spelare som kan komma in som avbytare olympiska spel . Spelare som begår fem fouls kastas ut från spelet och måste ersättas av en bänk spelare .

Målgörare

Det finns tre sätt att göra mål . En gjorda skott från var som helst utanför trepunkts- linjen, som är 20 fot , 6 inches bort från korgen , är värt tre poäng . En gjorda skott från på eller inuti trepunkts linje är värd två poäng . Ett frikast är värt en enda punkt . I teorin kan spelarna göra tre eller fyra punkter om de är sotigt när du tar en två- eller trepunkts skott . Om de gör skottet , räknas det och de också få ta ett frikast försök . Lag har 24 sekunder att skjuta en boll när de ta i besittning . Bollen måste ta kontakt med fälgen att betraktas ett skott .

Fouls /Brott

brott och kränkningar liknar NBA-matcher . Spelare får inte ta två steg med bollen utan dribbling , får inte blockera en annan spelare , får inte dribbla igen efter de har slutat dribblingar och så vidare . Till skillnad från i NBA , en boll som har blivit skjuten och det är på kanten eller strax över det kan slås bort eller drev igenom , men får en spelare inte når upp handen genom fälgen att ta kontakt med bollen .


Relaterade artiklar


olympics basketlag konkurrensreglerna
historien om konsoler college basket
njuta en baseball baklucka
enhjuling basket information
Hur man väljer basket fyra sista
NCAA kvinnor basket historia
hur man köper Sixers basket biljetter
regler för basket i OS