regler för basket i OS

regler för basket i OS

Den olympiska versionen av basket följer de regler som anges av Internationella Basketbollförbundet , känd som FIBA . Även om många av FIBA : s regler för golfspelandet är de samma som de är på andra nivåer , det finns vissa uppenbara skillnader i reglerna . Dessa regler gäller för längden på spelet , mätningar på basketplanen och andra aspekter av idrotten .

reglering som innebär Tid

En olympisk basketmatch består av fyra 10- minuters kvartal . Det halvtid paus varar i 15 minuter och vid övertid är nödvändig , den extra tidsperiod eller tidsperioder som är fem minuter lång. FIBA regler säger att ett lag har 24 sekunder att försöka ett skott samtidigt på brott , vilket är samma som i NBA . Brottet har åtta sekunder att föra bollen från sin sida av planen till motståndarens sida . En defensiv spelare kan tvinga en kränkning av nära bevakning en motståndare som håller på basket i fem sekunder .

Olympic Basketball Avstånd

I college och i NBA , är basketplanen 94 meter lång och 50 meter bred . I den olympiska spel , är domstolen 91 meter, 10 inches lång och 49 meter , 2,5 inches bred . Detta är inte den enda avståndet skillnaden mellan den olympiska spel och andra . Den olympiska trepunkts linje , märket på den domstol som en färdig field goal är värt tre poäng istället för två , är 20 fot , 6,1 inches från korgen . Detta är mycket kortare än i NBA -linjen, som är 23 fot , 9 inches bort , och längre än college basket , som är 19 fot , 9 inches . Storleken på körfält , området under korgen som sträcker sig ut till och efter frikast linjen , är också annorlunda på en OS- domstol . Det är 19 meter , 8,2 inches bred och 19,3 inches lång .

Andra olympiska Regler

I OS- basket , domaren ut två fouls skott till ett sotigt spelare Om laget begå foul har mer än fyra fouls i period . Detta gäller även om spelaren var inte i handling för att försöka göra mål en korg . Spelare kan begå fem fouls innan reglerna uteslutning från fortsatt spel i tävlingen . Endast tränare kan ringa en timeout i ett olympiskt spel .


Relaterade artiklar


NCAA kvinnor basket historia
vinnande team fantasi basket
regler för basket i OS
Hur man väljer basket fyra sista
historien om konsoler college basket