historien om konsoler college basket

historien om konsoler college basket

NCAA fäste är diagramform representation av 64 Division I basket lag som konkurrerar om NCAA mästerskapet . Fästet har varit det dominerande sättet att spela in utvecklingen av vinnande lagen sedan herrarnas turnering starten år 1939

Bracket Design

NCAA fäste har en standard single- elimination design , vilket speglar den logistiken själva turneringen . Fästet yttersta grupp har en filial för varje av de 64 lag som gör det i turneringen . Varje vertikal anslutning linje innebär ett spel som ska spelas , och en vågrät linje visar ett lags progression till nästa nivå . De nivåer blir mindre tills bara en horisontell linje fortfarande , och betecknar det sista spelet i turneringen .

Bracket Organisation lag släpps ut på den yttersta nivån i fästet enligt deras utsäde . Lagen indelas i fyra regioner , vilket möjliggör för 16 frön i varje avsnitt av fästet . The No 1 frö spelar nr 16 frö , Nr 2 utsäde spelar nr 15 frö och så vidare . En ytterligare grupp kommer att läggas till varje konsol år 2011 , som kräver en extra " play-i " spelet för att avgöra vem som får nr 16 frö i varje region .

Turneringshistorik

När turneringen har expanderat så att för flera lag i turneringen , så har fästet . Från 1939 till 1950, endast åtta lag spelade i NCAA turneringen . År 1951 var ytterligare åtta lag till för totalt 16 . Turneringen fördubblades igen under 1975 och nådde 64 lag 1985. År 2001 , spela en spel- lades , expanderar fältet till 65 lag . Tre ytterligare spela i spel har lagts för 2011 .

Väsentliga händelser

användning av parenteser har gjort det lättare för sport statistiker och fans att observera och notera betydande trender och avvikelser i förhållande till turneringens progression . Till exempel har de fyra Nr 1 frön tog sig till Final Four gång i turneringens historia , och mästerskapet spelet har spelats mellan två Nr1 frön sex gånger . Minst en Nr 1 frö har gjort det till Final Four varje år utom två , 1980 och 2006 . Den lägsta utsäde någonsin att vinna turneringen var nr 8 Villanova 1985. A nr 1 frö har aldrig förlorat i första omgången spelet sedan turneringen utökas till 64 lag .

Bracketology

Bracketology är själva processen att välja lag som kommer att visas i NCAA turneringen . Joe Lunardi , en ESPN kommentator , skapade sikt. Skickliga bracketologists kan inte bara välja på grupper med en viss grad av exakthet , men de kan också utsäde lagen enligt deras ordinarie säsongen och konferens resultat turnering .


Relaterade artiklar


historien om konsoler college basket
Hur man väljer basket fyra sista
regler för basket i OS
NCAA kvinnor basket historia
vinnande team fantasi basket