om älgjakten fördelar för livsmiljöer

om älgjakten fördelar för livsmiljöer

Älg populationer i USA har successivt ökat under de senaste 25 åren. Flera grupper har fastställts för att stöd för att säkra och bevara älg livsmiljö. Många av älg besättningar lever på statligt ägda eller federalt ägd mark. Med befolkningar ökar, är några av de besättningar våga på privat egendom och gårdar. Nedbrytning av livsmiljöer börjar ses som ett resultat av större besättningar på privat och allmän mark

Historia

Habitat konservering för älg inleddes i början av 1980-talet då befolkningen var de lägsta. Sedan dess har befolkningen ökat 44 procent i USA. Jakt på älg var inte utbredd sedan på grund av de låga numren. Efterhand har fler länder som ingår älgjakt i deras spel-ledningssystem.

Geografi

Eftersom de flesta älg besättningar bor i federal eller State Park mark, är dess effekter sällan sett. Den allmänna amerikanska befolkningen inte påverkas av ökad älg siffror på grund av dem är avlägsna. I områden i USA som Michigan älg roaming offentlig mark. Jakt i några av parken platser är svår på grund av avstånd och stryktålighet i landet.

Förebyggande

Jakt är ett sätt att förebygga en älg besättning blir för stor för sitt område. Forskarna kommer att studera ett område och komma med en hållbar population siffra. De bedriver sin studie om livsmedel källor som inte bara kan upprätthålla älg utan även alla andra inhemska djur. Staterna bas jakttillstånd på dessa hållbara befolkningssiffror. Så jakten direkt till nytta för lokala livsmiljön när älg populationer blir för stor.

Fördelar

Elk livsmiljö kan förbättras från jakt i områden med överbefolkning. Hälsa de återstående djuren ser också till att förbättra den ökade tillgången till mat. Stora populationer av älg kan overgraze ett stort område, vilket träd och buskar strippad till armar och ben. Jakt minskar antalet som gör att dessa områden återhämta sig och lämnar mat för andra djur. Att upprätthålla en hanterbar balans av djur kommer att möjliggöra en livsmiljö för att förbli stabila och friska.

Varning

naturliga predatorer av älg har nästan utrotats i de flesta delar av landet. Vargar och populationer prärievargen är låga i jämförelse med älg populationer. Jakt kan ett sätt att balansera en besättning på ett sätt som naturliga fiender en gång gjorde. Människan har tagit plats i dessa rovdjur för ett antal djur inklusive älg. Utan jakt eller rovdjur, är befolkningen får overpopulate livsmiljöer.


Relaterade artiklar


om älgjakten fördelar för livsmiljöer
hur man väljer ett kikarsikte för ditt jaktgevär
Hur våtdräkter arbete?
woodsball tips för nybörjare
hur man filé en Gädda - perfekt