göra bränslepriserna har en effekt på NASCAR?

göra bränslepriserna har en effekt på NASCAR?

Trots njuter av en explosionsartade ökningen när det gäller popularitet och vinst sedan början av 2000-talet, är världen av NASCAR, från elitlag till vardagliga fans, inte immun från att känna hettan av stigande bränslekostnader

roll Sponsring

Enligt ett avtal mellan NASCAR och petroleum jätte Sunoco under 2003, ger Sunoco alla bränsle för race bilar i NASCAR: s topp tre serier. : Sprint Cup Series, Nationwide Series och Camping World Truck Series.

Transport

Även Sunoco ger bränsle för lagets ras bilar på banan, faller kostnaderna för att transportera ras bilar, utrustning och medarbetare till och från banan direkt på lagen själva. Lag i alla tre divisioner transport sina bilar och utrustning i dumprar som genomsnitt endast cirka 6 miles per gallon och från och med 2008, kostnad i genomsnitt på $ 1,200 för att fylla med dieselbränsle. Förutom att transportera bilar och utrustning, inklusive verktyg, lådor grop och reservdelar motorer och transmissioner runt om i landet, NASCAR team tillbringar också stora mängder pengar på flygbränsle för att transportera laget befattningshavare, besättningsmedlemmar och förare till och från banan varje helg .

Närvaro

Fan närvaro vid NASCAR tävlingar har stadigt minskat från 2005 till 2010, och de höga kostnaderna för bränsle för fans att köra till racerbanan skulle säkert vara ett av skälen. NASCAR. com rapporterade under 2009 att den genomsnittliga fläkten reser 250 miles till travet. Med ett genomsnitt biljetten till en NASCAR tävling kostar $ 88,61 under 2010, är många familjer som reser i stora fordon och husbilar som är ineffektiva på bränsle helt enkelt trängts ut av en helg på spåret.


Relaterade artiklar


British Open regler
hur man kör en golfboll som michelle wie
hur man satsa på ett fullblod hästkapplöpning
Pac 10 basket Utslagsfrågan regler
hur man vinner Lakers biljetter
NFL regler om Onside sparkar
hur man köper super repliker skål trofé och minnessaker
Hur du ser på fotboll om du inte är en sportfantast
hur att delta i preakness stakes
hur man stödjer ert lag