Varför är Darlington Raceway känd som "Damen i svart"?

Varför är Darlington Raceway känd som "Damen i svart"?

South Carolina Darlington Raceway är en bana med två smeknamn. De flesta race fans är säkerligen bekant med "Too Tough att tämja. " En titt tillbaka i Darlington historia, men belyser spårets mer mystisk smeknamn, ". Lady in Black"

Historia

Bygget påbörjades i Darlington 1949 för att vända jordbruksmark i den första asfalterade speedway. Skaparen Harold Brasington ursprungligen avsedda för spåret att vara en perfekt oval men ändrade sina planer för att bevara fiskdammen av markägaren Sherman Ramsey. Detta resulterade i minskning av varv 3 och 4 som ger banan dess speciella ägg form, samt dess så kallade "feistiness. " Enligt Darlingtonraceway. com, då speedway höll sitt första lopp 1950, mer än 25. 000 fans fyllde läktarna, inrättande av Darlington som en av "pelare" NASCAR.

Lady in Black

Darlington, känd som en oförutsägbar och svår bana, hämtar sin "Lady in Black" smeknamn från spårets vitmålade väggar som blir svart under ett lopp av alla bilar som skrapa eller krascha mot dem.

Betydelse

Den moderna tidens Darlington Raceway har byggts om flera gånger, men behåller sin unika karaktär och svårighetsgrad. Denna utmaning fortsätter att locka förare och fans för att uppleva "Lady in Black".


Relaterade artiklar


hur man kan njuta World Series utan stress
NCAA Final Four tips
hur fritiden satsa på hästkapplöpning.
hur man utför wrestling rör sig med en stege
hur man imitera WWE’s Santino Marella
hur man kan jämföra baseball storheter från olika tidsepoker
hur du väljer dina egna vinnare hästkapplöpning
hur man gör en hacka backhand i bordtennis
NFL regler för en slips & övertid
historia professionella tjur ridning