Ursprunget till rodeo

Ursprunget till rodeo

Dagens amerikanska Rodeos utvecklats från tävlingar och demonstrationer som hölls i den amerikanska västern under det årliga boskap round-ups av 1800-talet. Reporter Ronda Quaid av "Santa Barbara News-Press" säger att rodeo har sina rötter i sekelgamla traditionella skärmar av spansk ridkonst

spanska rötter

Under 1700-talet och 1800-talet, höll Spanien stor del av marken som blev den amerikanska västern och etablerade religiösa uppdrag som också födde upp boskap. Enligt Quaid uppdraget prästerna var ättlingar till spanska adeln med en lång historia av kvalificerade horsemanship. De passerade sina kunskaper till sina hyrda cowboys.

Tidig Tävlingar

Innan organiserad Rodeos fanns höll cowboys informella tävlingar att se vem som var bäst på att bryta hästar och rep stutar. Bonnie Cearly i väst av Pecos Rodeo säger att en av de första inspelade rodeo händelser hölls i Pecos, New Mexico 1883.

Professional Rodeo

Ralph Clark av Prorodeoonline säger att popularitet rodeo tävlingar ökade medan behovet av cowboys att hantera boskap minskat under 1890-talet. Många cowboys kunde göra en levande genom rodeo kretsar i stället för på rancher eller som boskap förare.

Tidig Rodeo Organisationer

De ansvariga för flera rodeo kommittéer utgjorde Rodeo Association of America i 1929 för att skapa en enhetlig uppsättning regler för tävlingar. Enligt Clark bildade cowboys den Cowboy sköldpaddorna Association 1936 för att få bättre lön och behandling. Namnet ändrades till det nuvarande Rodeo Cowboys Association 1945.


Relaterade artiklar


Hur NASCAR jaga poäng arbete?
hur man identifierar domaren signaler i fotboll
hur man klär sig för polo
hur man gör stop-motion filmer med WWE actionfigurer
hur man får egna färger på laget tröjor
hur man förstår fri byrå inom idrotten
hur man slår ut Derek Jeter
hur du köper New York Yankees biljetter
hur att äta på ungefärlig
Vad är vimplar i baseball?