Formel 1-bil regler

Formel 1-bil regler

bilsportens Formel 1 är höjdpunkten för World Motor Sport, med bilar och förare har nått gränserna. Team inom Formel 1 hela tiden ändra sina tävlingsbilar för att förbättra prestanda, och konkurrensen för att utveckla den bästa bilen under säsongen 2010 är lika intensiv som någonsin. För att säkerställa att alla lag är på lika villkor, måste varje bil följa regler som fastställts av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), det styrande organet för Formel 1.

Vikt

Formel 1-bilar skall väga minst 620kg, inklusive hjul och torra däck. Bilar kan ha ballast tillsätts för att uppnå denna lägsta vikt, före startar loppet helgen, men det måste vara säkert monterad i bilen. Med undantag för komprimerade gaser, är lag inte tillåtet att lägga något till bilen under tävlingen utom bränsle. Ofta efter ett lopp, är bilar som körs utanför Racing Line för att plocka upp skräp på däcken i ett försök att se till att de når den lägsta vikt, så är fin marginal att bilarna är byggda för att.

Däck

Däck är avgörande för framgång i Formel 1 och att göra rätt däckval kan betyda skillnaden mellan första och misslyckas med att få poäng. Däck finns i fyra typer, prime slick, slick alternativet, mellan och full våt. Prime slick däck är gjorda av en hårdare gummi än alternativ slicks och avser att hålla längre. Den mjuka slick erbjuder mer grepp på en kortare sträcka, intermediärer och full kissar används vid regn drabbade raser. Varje bil måste använda båda statsministrarna och alternativet däcket under ett torrt race. Varje lag ges elva uppsättningar däck för en tävlingshelg, inklusive övningar, och varje bil måste starta på den uppsättning däck som producerats det snabbaste varvet i tredje kvalet.

Utseende

Varje lag har två bilar skall vara målade i samma färger för varje lopp under hela säsongen. Så att fans kan skilja på förare måste de utöva vissa identifiera funktioner. Förarens numret måste vara synligt, måste namnet eller märket för tillverkaren vara synlig på näsan av bilen och vara minst 25 mm på sin största sida. Varje bil är utrustad med en videokamera ovanför störtbåge och dess hölje skall rött på en bil och gult på den andra. Förarens namn måste också vara tydligt synlig på karossen.

Motor

de olika tillverkarna av motorer i Formel 1 måste tillverka dem inom snäva gränser. De måste väga minst 95kg och 2,4 liter kapacitet och normalt aspirerade med åtta cylindrar tillverkad i en 90 graders V-form. Motorvarv är begränsade till 18. 000 varv /min, och turboladdare, kompressorer och automatisk bränsleinsprutning är inte tillåtna. Varje lag är begränsad till att använda åtta motorer under säsongen och är föremål för degradering på startlinjen nätet för varje lopp de börja med en ny motor över gränsen.

Kaross

kaross en Formel 1-race bil har att följa strikta regler i dimension och säkerhet. Kanske de mest udda sak om en Formel 1 bil är att det finns en planka skruvas på undersidan för att upprätthålla en höjd förordning rida. Den längd, bredd och höjd på bilen är alla föremål för reglering, vilket beloppet av överhäng från fram-och bakaxel. Varje bil måste klara krockprov, och störtbågar måste hålla en minsta höjd över förarens hjälm och ratten.


Relaterade artiklar


hur man firar WWE brottare Ric Flair’s pension
hur man rusa ut Adrian Peterson
Hur du ser på Major League Baseball spel online gratis
kalv fastspänningssytemet Roping händelser i Texas
hur man satsa på ett fullblod hästkapplöpning
hur förklarar hockey till barn
om rodeo arenor
om Houston Astros
hur man skall avgöra sittplatser priser för en arena
vad är en hockey puck gjord av?