hur man håller poäng i bordtennis

hur man håller poäng i bordtennis

Scoring bordtennis inkluderar inte " älskar " och " tvåor " som Court Tennis . Istället spelare slåss väg till 11 poäng ( även om vissa människor kan välja att spela till 21 )

Du behöver : .
Athletic Gear
. Tabell tennisbollar.
Bordtennis Nät .
Bordtennis Paddlar .
Bordtennis Spelar Tabeller .
Bordtennis Video .


1 .
Ge dig själv en poäng om din motståndare fel på både första och andra tjänar försök . En spelare fel om han eller hon misslyckas att slå bollen över nätet .
2 .
Award dig en poäng om din motståndare träffar inte en ren avkastning skott . Detta kan innefatta att slå bollen förbi bordet , slår bollen in i nätet eller underlåta att träffa bollen helt och hållet .
3 .
Belöna dig själv med en punkt om din motståndare slår bollen två gånger följd . Detta händer ofta när en spelare slår bollen tafatt vid sidan av paddeln .
4 .
Ge dig själv en punkt om din motståndare flyttas spelplanen när bollen är i spel . En spelare bör inte ha hans eller hennes hand vilande på bordet.
5.
Njuta av en annan punkt om din motståndare hindrar bollen i spel. Ett exempel på detta är att skapa kontakt med bollen för hand i stället för av paddeln.
6.
Observera att ett spel är vunnet när antingen spelare /lag når 11 poäng, såvida inte båda spelarna ( eller lag) slips på 10 vardera. Spelet är då genast bestämde när en spelare (eller lag) tar ett 2-punkts fördel (t. ex. en slutpoäng på 13-11).
7.
Ring ut poängen av spelet innan varje service och se till att tillkännage servarens poäng först.

tips och varningar


 • reglering konkurrensen matcher är antingen bäst av tre set (där den första spelaren att vinna två matcher är segrar) eller det bästa av fem spel (där den första spelaren att vinna tre matcher är segrar).
 • Bordtennis bestämmelserna finns också förändras slutar och byte av tjänsteleverantör. Se Liknande sidor för detaljer


 • Relaterade artiklar


  hur man håller poäng i bordtennis
  Hur du ser på baseball med en pojkvän
  hur man spelar dubbel i bordtennis
  slår en backhand slinga i bordtennis
  hur returresa med snurra i bordtennis
  Wimbledon tennis regler
  hur man får in Wimbledon tennis gratis
  Wimbledon tennis information
  hur man känner igen en tjänst fel i bordtennis
  hur man gör en knuff forehand i bordtennis