Wimbledon tennis regler

Wimbledon tennis regler

Sedan 1877 har Wimbledon varit den främsta professionella tennisturneringen . Hölls på All England Croquet och Lawn Tennis Club , Wimbledon är den enda stora tennisturnering spelas på gräs . Liksom alla tennisturneringen , följer Wimbledon till den officiella gemensamt överenskomna regler av Internationella Tennisförbundet (ITF ) , Association of Tennis Professionals (ATP ) , Women 's Tennis Association ( WTA ) och Grand Slam kommittén, men även upprätthåller vissa med sina egna bestämmelser som är unika för turneringen .

Klädkod

Wimbledon upprätthåller en strikt klädkod kräver spelare att klä nästan helt i vitt ( med undantag för logotyper , trim och vissa tillbehör som handled och pannband ) . Medan det finns vissa förmånlig med stil , som Rafael Nadal varumärke piratbyxorna och cutoff skjorta som han bar när han vann sin första Wimbledon 2008, inkluderar traditionella kläder för manliga spelare i Wimbledon vit -färgade skjortor och vita shorts byxa . På damsidan har spelarna utnyttjas alltid kreativitet i inställningarna av sina helvita garderob , från kjolar och shorts för att professionellt utformade tennis klänningar med unika detaljer .

Vilodag

I mitten söndagen i Wimbledon har utsetts som en vilodag . Även om alla fyra majors löpa under en period på nästan två veckor , är Wimbledon unik i att alla spelare får en chans att återhämta på mitten söndag utom i extrema fall , framför allt vädret , vilket kan fördröja tidig runda spela och tvinga vissa matcher som ska spelas på mitten söndag . Spelare återuppta spela på måndag , som ofta har kallats " Magic måndag , "med spelarna i deras fjärde omgången matcher .

femte set Utslagsfrågan

Wimbledon följer ett "nej femte set tiebreak " regel som tillåter spelare att fortsätta att bo på serve istället för att gå till en Utslagsfrågan vid 6-6 i femte set. Denna regel är inte bara unikt för Wimbledon och används av alla stora turneringar förutom US Open . Medan regeln är generellt inte ett problem , efter den episka första matchen under Wimbledon 2010 mellan amerikanen John Isner och franska spelaren Nicholas Mahut slutligen slutade på en värdering av 70-68 i femte set, bli den längsta tennismatch i historien , en del kritiker kräver en ändring av reglerna som skulle möjliggöra en Utslagsfrågan i femte set i Wimbledon .


Relaterade artiklar


Vilka plikter tennis anställda i Wimbledon ?
hur man gör en toppad tjänstgöra i bordtennis
kan gå en liga paddel tennis
hur man greppar paddeln i bordtennis
hur man gör en drive forehand i bordtennis
hur man gör en backhand knuff i bordtennis
hur man känner igen en tjänst fel i bordtennis
hur man gör en hacka backhand i bordtennis
hur man gör en hacka forehand i bordtennis
hur man gör en backhand köra i bordtennis